Merhaba 2 Temmuz'da özel bir hastaneye muayene olmak için gittik. Ödeme yaparken fatura istediğimi belirttim. Esnaf olduğumu indirim istiyorum diye belirttim ve 2500 Tl'lik muayenenin için 1900 TL + Katkı Payı ile beraber 2040 TL aldılar. Dedim faturayı da istiyorum gider göstereceğim. Yan taraftaki danışmana pos fişinizle gidin alırsınız dediler. Oraya gittik biz vermiyoruz aşağıdan alırsınız dediler. Doktorda işimiz bittikten sonra aşağı indik, bu seferde biraz bekleyin X hanım gelecek sizinle o ilgilenecek dendi. Neyse 10 dakika kantinde oturduktan sonra X hanım gelince baktım not almaya başladı. Dedim bizde esnafız fatura kesmek ortalama 2 dakikamızı alıyor neden not alıyorsunuz dedim. Bizim sistemimiz böyle 7 gün içinde kesinlikle size mail olarak atacağız dedi. Fatura kesmemekte neden direniyorsunuz umarım atarsınız dedim. Merak etmeyin faturanızı vereceğiz dedi X hanım ve ardından hastaneden dışarı çıkıp ALO 189'da danışıp 7 gün sorusunu sordum. GİB Vergi danışmanı; 7 gün içinde atabileceklerini atmazlar ise vergi ihbarı alabileceklerini söyledi. Aradan 5 gün geçti ve yarın 6. gün ve halen fatura yok. Keseceklerini de sanmıyorum. Bilerek aramıyorum ceza kestirmek için. Şikayetvar'da onlarca böyle şikayet var aynı hastane için ve herkese aynı taktikle fatura kesmiyorlar.

Buradaki özellikle fatura istememin amacı SGK'dan ilave ücretin üstünde aldıkları 1000 Tl'yi geri almak ve işletmem için gider göstermek. İlave ücret olarak en fazla %200 alabilirler. Onlar bunu bildikleri için hep yokuşa sürüyorlar ve fatura vermemekte direniyorlar.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bizim işyerimizde 6 ay önce gelen yeni sistemle beraber bazı kalemlerde fatura kesmeme gibi bir lüksümüz yok çünkü bize verilen Sunmi marka pos makinesi direkt olarak hem E-ARŞİV hem de E-FATURA olarak müşteriye otomatik kesiyor. Peki hastanede hangi makine pos var? Ingenico IDE280 eski usül yazarkasa pos var. Bize zorunluluk var ama onlara yok. Çok ilginç değil mi. İnanın içerisi devlet hastanesinden hallice o kadar kalabalık.

Fatura almamakta bir suç bunu biliyorum. Özel hastaneye neden gittin diyecekler olacaktır peşinen söyleyim: başka bir doktora o konu hakkında danışmak zorunda kaldık tüm mesele bu.
Sadece fatura kesmemelerini bekliyorum umarım kesmezler 1 gün kaldı..