Bir video çekip valiliğe göndermen yeterli olabilir.
Benim de yıllar önce bir kahvehanem vardı. Biraz sert mizaçlı olduğum için polisler neredeyse her gün denetime gelirdi. Hatta bazen içeride tek bir müşteri bile yokken iş yerime baskın yaparlardı. Buna karşılık çevrede kumar oynatılan, alkol servis edilen, hatta dansöz oynatılan kahvehaneler vardı. Bu işletmeler hakkında defalarca ihbar yapılmasına rağmen hiçbir işlem uygulanmazdı. çünkü içerideki bazı polisler mesaj atıyolardı biz geliyoruz ortalıgı toplayın diye.
Sonunda durumu videolarla birlikte valiliğe şikâyet ettim. Dilekçemde, "Polisleriniz rüşvet alıyor diyemem, bunu kanıtlayamam. Ancak size videoları sunuyorum. Benim iş yerim müşteri bile yokken günde iki kez denetleniyor, buna karşılık bu işletmelere hiçbir işlem yapılmıyor." dedim.
Ertesi gün emniyet müdürü beni çağırdı. "Hangi iş yerlerinden bahsediyorsun?" diye sordu. Ben de, "Bu sizin göreviniz. Sivil ekip gönderirsiniz, 10 dakikada gerçeği ortaya çıkarırsınız." diye cevap verdim. ve emniyet mudürü. kendisi tek başına gezmiş

adamla iyi olmuştuk o günden sonra
Daha sonra, sigara cezası nedeniyle bana kesilen cezayı kendi aralarında para toplayarak ödemek istediklerini söylediler. Ben ise kabul etmedim. "O cezayı ben kendim öderim. Siz yeter ki benimle durduk yere uğraşmayın, sürekli denetime gelmeyin." dedim.