bu ayetler inananlar için elbette anlamlı olabilir. Ancak bunlar tek başına bilimsel kanıt sayılmaz. "Üç karanlık" ifadesi farklı şekillerde yorumlanabiliyor ve ultrasonu önceden haber verdiğini bilim dünyası kabul etmiyor. Aynı şekilde "demiri indirdik" ifadesi de mecazi olarak veya Allah'ın nimet vermesi anlamında yorumlanabiliyor; demirin uzaydan geldiğini açıkça söylediği konusunda bir görüş birliği yok. Bir metnin sonradan bilimsel bilgilerle ilişkilendirilebilmesi o bilginin önceden kesin olarak verildiğini göstermez. Bu yüzden ben bunları bilimsel kanıt olarak görmüyorum
Hocam beni kesinlikle yanlış anlamayın, saygı duyan herkese de sonsuz saygım var ama siz karşıt bir görüşe sahip olmanız haricinde canla başla red etmek için de ekstra çaba gösteriyorsunuz gibi geldi bana. Çünkü bazı yazdığınız noktalarda mantık hataları ve saçma argümanlar var.
Mesela o üç karanlık olayı yorumlanabilir demişsiniz, bekli yorumlanmıyordur neyse o'dur? Veya yorumlanabilir olması modern embriyolojiyle uyumlu yorumunun yanlış olduğu anlamına gelmez ki.
Ultrasonu önceden haber verdiğini bilim dünyası kabul etmiyor demişsiniz, bunun üzerine özellikle bilimle net cevap verilebilecek bir önerme yok ki, zaten iddia da ultrasonu önceden haber vermesi değil. Olay, o dönemde insanın göremediği anne karnındaki yaratılışa dikkat çekmesi ve bunun bugün bildiklerimizle çelişmemesi hocam.
Birde demir konusu, yine yorumlanabiliyor diyorsunuz hocam, o şekilde de yorumlanıyor ama. Mecaz olabilir diyorsunuz, ama güncel verilerle bu kadar uyuşmaya sahip, mantıksal en azından düşüncesel olarak mecaz olmama ihtimali daha yüksek değil mi sanki?
Hocam siz dini bilimsel olarak doğrulandığını görmek istiyorsunuz kendinizce. Bilim deney yapar, bilim ayet veya kutsal metin yorumlamaz, birbirini karıştırmayalım lütfen. Üstelik ayetlerde uyumlu olan veya olabilecek noktaları da olabilir, mecaz olabilir, şöyle böyle olabilir diyerek red etmeye yer arıyorsunuz sanki, olmayabilir kısmı hiç yok. Bu hareketiniz bilimsel değil ki peşin hüküm
Yolunuz açık olsun.