küfre giriyorsunuz. diyip Allahın kelamı olmayan birilerin salih olduğunu söylediği yine birilerinin dönemin şartlarına göre söylediği sözleri islam kanunu gibi söylemek ten büyük küfür varmıdır
Herkesin inancı kendisinedir yargılayacak olan şüphesiz Alemlerin Rabbi Allahtır. sizi o yüzden yargılamıyor yada tartışmaya girmek istemiyorum.
En'âm Suresi 38
"Yeryüzünde yürüyen hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar..."
Herkesin inancı kendisinedir
En'âm Suresi 114
"Allah size Kitabı ayrıntılı olarak indirmişken O'ndan başka bir hakem mi arayayım?"
En'âm Suresi 38
"Biz Kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık."
Câsiye Suresi 6
"İşte bunlar Allah'ın ayetleridir. Sana onları gerçek olarak okuyoruz. Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?"
Mürselât Suresi 50
"Bundan sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?"
Yusuf Suresi 111
"Bu (Kur'an), uydurulabilecek bir söz değildir. Ancak kendinden öncekileri doğrulayan, her şeyi açıklayan ve iman eden bir toplum için hidayet ve rahmettir."
A'râf Suresi 185
"Göklerin ve yerin hükümranlığına, Allah'ın yarattığı şeylere ve ecellerinin yaklaşmış olabileceğine bakmadılar mı? Bundan sonra hangi hadise inanacaklar?"
Zümer Suresi 23
"Allah, sözün (hadisin) en güzelini; birbiriyle uyumlu, tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri ondan ürperir; sonra derileri ve kalpleri Allah'ın zikrine yumuşar. İşte bu, Allah'ın hidayetidir; onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için yol gösterici yoktur."
Yeryüzünde yürüyen hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar
Burda geçen ayet zaten benim sorduğum soruyla aynı.
Ümmet olan sivrisineklere ,koyunlara ,tavuklara,ineklere niye duyar kasmıyorsunuz diyorum. Aksine bunların hepsi zarar verirse sinek gibi öldürülür koyun kuzu tavuk balık insan acıkınca yer 😂
Ümmetse ki orada topluluk diye geçer farketmiyor . Tavukları,inekleri , koyunları Ümmet diye kesmeniz yasaklanmış mı 🧐
Allah ayette geçen ümmetin kesilmesine cevaz veriyor yani değil mi.
Merak etmeyin buradaki attığınız bütün ayetleri biliyorum.
İmanın şartı 6 dır biri de Peygamberlere imandır.
Arkadaş olmayan bir şeyi ayet dedi küfre giriyorsun dedim. Yanlış mı yani? Ne dememi bekliyorsun.
"Kim Peygamber'e itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur" (Nisâ, 4/80),
"Andolsun ki, Peygamber sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir." (Ahzab, 33/21)
"Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur" (Ahzab, 33/36) Ayrıca attığım hadis de kütüb-i sitteden. Yani 2026 yılında R10da hadis alimlerini inkar edecek birinin lafı değil .