Zamanın bilincinde olup, hayatın gidişatı ile ilgili bazı şeylerin gelişmesi için sürenin gerekli olduğunu bilmek de bazen yoruyor. Konu sahibine farkındalık için teşekkür ederim.
ayrıca,
@serterefendi; bu sefer yorumcu olabileceğin bir başlık gördüm etiketledim.
Selam olsun,
İyi etmişsiniz ama arkadaşın yazdıklarına katılmak dışında pek bir şey yazamayacağım.
Genel hatlarıyla meseleyi anlatmış.
Şöyle bir bakış açısı katabilirsem ne ala.
Konuyu açan arkadaşımızın yanlış anlamayacağını düşünerekten yazacağım.
Bu farkındalığı 30'lu yaşlarda yaşamanın ne kadar kıymetli olacağını eminim ki hemfikir olacağımız bir konudur.
Şahsen burada insanların nefretini, öfkesini ya da ukala, egolu, bilmiş gibi yaklaşımlarına bağımlı olduğum için çok okunan ama az yanıt alan konular açmıyorum.
insanlar hayatla ilgili farkındalıkları yaşasın isteği, bazı şeylerin değerini, kıymetini, önemsizliğini, önemliliğini daha önce bu süreçlerden geçen insanlardan duymalı/okumalı diye düşünüyorum.
Bunu başarıyorum manasına değil elbette niyet bu yani ne kadar kapasitemiz varsa o ölçüde.
Konuyu açan arkadaşımız bugün vardığı noktaya eminim 30 yaşında ulaşıp çok daha keyifli bir hayat yaşamayı isterdi.
Şimdi ona düşen şey bu farkındalıklarını yazıp/söyleyip bir şekilde ardımızdan gelen genç arkadaşlara bazı bakış açıları kazandırmaktır.
Tecrübe aktarırken para almasanız bile sanki kötü bir şey yapıyormuşsunuz gibi tepkiler gelir elbette, genç dimağlar tam kavrayamıyor ama en azından bizden daha erken yaşlarda o aydınlanmayı yaşayabilecek genç arkadaşlarda oluyor.
Yaşam dediğimiz emekleme, ergenlik - ihtiyarlık dönemleri çıkartıldığında şöyle kaliteli en fazla 20 30 yılımız var.
Yüklendiğimiz o kadar fazla gereksiz yük var ki o yükü ne kadar taşırsanız taşıyın bir değer üretmiyor aksine sizi siz yapan ne varsa gidiyor.
Sistemden çıkmak, Elalem diye birisinin olmadığını fark etmek, hakkınızda söylenen iyi ya da kötü şeylerin sizinle ilgisi olmadığını söyleyenle ilgili olduğunu anlamak...
Çok güzel anlatılmış konuda ilave çok yazmak istemedim.
Bu arada böyle güzel bir konuyu ıskalatmadığınız için ayrıca teşekkür ederim.