İslam ile dalga geçeni cezalandırmıyoruz. İşimize gelmeyen sözler sarf eden ve yapısı gereği stand-up'ta "çeşitli şakalar üzerine kurgulanmış tek kişilik gösteride" muhalif olduğunu belli eden şahısları cezalandırıyoruz.
Kuran ayetlerini alaya alan bakanlara ceza uygulandı mı zamanında? Hayır, çünkü onların tarafındaydı.
Şimdi gelelim sokak hayvanları konusuna, sokakta ne başıboş hayvan ne başıboş insan olmalı. Bu başıboşluktan kastım, diğer canlılara saldıran zarar verdiği kanıtlı olanlar. Kediler zaten toplanarak insanlara zarar verecek bir yaratılışta değiller.
İnsanlara alışkın kendi halinde bir yerde oturan arada insanların beslediği köpek ile çete halinde izbe yerlerde dolaşan (kontrolsüz çoğalmalarında sorumlu olan belediyeler) ve çevredeki hayvanlara ve insanlara zarar veren köpekler bir olamaz.
Evet kontrolsüz çoğalmalarının sorunu hayvanların kendileri değil belki ama artık olan olmuş diye serbest dolaşırlarsa, kendi varlıklarından çok çevredeki daha çok sayıda canlıya tehdit olmaktalar. Ve sayıları arttıkça bu daha da baş edilemez hale gelir.
Aynı kontrolsüz çoğalmanın ürünü olan eli bıçaklı, silahlı, mahalle arası magandalar gibi. Birçok sabıkası olan tipler elini kolunu sallayarak dolaşırken; hayatında sakız çalmamış insanlar ters kelepçe ile içeri alınıyor.
Yani gerçekler ortada, hayvanları ben de seviyorum. Ben de hiçbirinin durduk yere itlaf edilmesini istemem ama maalesef insanlar kendi hataları sebepleri ile yeni hatalar yaratmaya devam ederken böyle durumlar yaşanıyor.