bu dönemdeki çoğu gösteriş müslümanı, siyasal islamcı, çoğu din satıyor, yani dinci.
dindar olanlarsa kendi halinde, inandığı şeye ibadetini ediyor, inanmayanlara saygı gösteriyor, hakaret etmiyor. Çünkü dinin yaratıcı ve kendisi arasında bir şey olduğunu biliyor.
gösteriş yapanların neredeyse hepsi tamamen dinci. yoksa hiçbirisinin hak, hukuk, adalet, vicdan, gibi bir düşüncesi olduğnu düşünmüyorum.
Çünkü dinin magazin boyutunun Ötesine geçemiyorlar İslam'a Sakal bırakmak jilet kaydı tıraş olmamak şalvar giymek başörtü takmak kurban kesmek sanıyorlar çoğu Namaz bile kılmıyor kılanlar Küçükler büyüklerin baskısıyla büyükler artık mezara yaklaşmış olmanın verdiği korkuyla kılıyorlar gerçek bir ahlaki eğitim gerçek bir kul hakkı eğitimi yok kul hakkı deyince Gidip başkasını cebinden parayı almak olarak algılıyorlar Oysa ders çalışmayan bir öğrenci de İslam'a göre anasının babasının hakkına girer kul hakkıdır kardeşinin hakkına girer diğer öğrencilerin hakkına girer en basitinden söylüyorum yani bunu uzatıp gidebiliriz ama gel bunu anlat anlatamazsın anlasa da işine gelmez o yüzden bu konulara girmemek gerekir
Bu arada ben adı geçen elemanı Bilmem tanımam yani gördüm de umurumda değil Ne oldu Ne yaptı ama yaptığı şeyin yanlış olduğu belli ve bilerek bence bunlar bir yerlerden emir olarak yapıyorlar bu işi Yoksa öyle basit bir olay gibi görmemek lazım diye düşünüyorum. Ya da ben buradan bir şeyler koparabilir miyim bir şeyler kazanabilir miyim diye yaptı Eğer ne olursa olsun bir tür adamlara kanunların gösterdiği cezayı vermek lazım ama işte yine iş başka bir şeyler devreye giriyor kanun Mesela adamın biri çıkıyor yalan haberi alenen yaymaktan tutuklanıyor ama birilerinin işine gelen yalanı alenen bas bas bağıranlar tutuklanmıyor Kime neyi anlatacaksın