Burada ana mesele hayatımızda neyi normalleştirdiğimiz. Bugün rahatsız edici geldiğini düşündüğünüz her şey hayatınıza adım adım girdiğinde, o artık normaliniz olmaya başlıyor. Herhalde yaş olarak hepimiz ortalama aynı jenerasyondanız. Bir çocukken de küfür vardı ancak "normal" kabul edilmiyordu. Eskiden mahallede çok nadir dışarıda bağıra bağıra küfür eden birisine rastladığımı hatırlıyorum, şimdi ise abartmıyorum her gün mahalleden geçen çocuklardan, gençlerden küfür duyuyorum. Hem de her gün, kimse uyarmıyor çünkü normalleşiyor. Artık sosyal medyada bile her cümlenin sonu küfürle bitiyor.
Bu yüzden dinle ilgili şakaların normalleşmemesi için bu tür tüm şakalar beni rahatsız ediyor. Bunun da normalleşmemesi için komedi diyerek geçilmemesi gerekiyor.
Türkiye'de özellikle bir kesim tarafından rahatsız olunması bile çok büyütülüyor. Ama bunu diğer dinlere yapamıyorlar. Mesela daha çok olmadı papaz skecinden sonra çgbb ekibi özür diledi, hatta skeci yayından kaldırdılar. Skeci twitterda izledim bir cümlesi bile bana rahatsız edici gelmedi, sonuç olarak özür dilendi yayından kalktı. Nevşin Mengü incilden bir söz paylaştı, içinde havralar geçtiği için bir yahudi sitem etti diye o da özür diledi. Bahar Feyzan (soy ismi yanlış olabilir), Kılıçdaroğlu'nu "CHP'yi mehzep partisi yaptın, alevi olmayanı almıyorsun" dedi, sonra alevilerden özür diledi.
Nasıl papaz skecinden, havra meselesinden rahatsız olunduğunda karşı taraf bir özürü hak ediyorlarsa ben de aynı hassasiyeti istiyorum. Kaç gündür bu olay konuşuluyor. Kimsenin dini inanışı, felsefi görüşü beni ilgilendirmiyor, ben inandığım değerlerin şaka malzemesi yapılmasından rahatsızım.