Selam olsun,

Deniz Göktaş'ın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan yargılanacak.
Bizim ülkemizde halkın bir kesiminin benimsediği şey ise Ateizmdir.
Birine Allahsız, Kitapsız, İmansız dendiğinde mesela bu suçlar oluşuyor mu?
Ramazanda oruç tutmadığından, Cuma'ya gitmediğinden yanacaksın! denmesi ya da bu görüşleri için alay edilmesi...

Sonuçta din dediğimiz şey inanan için dindir.
Birisi Müslüman değilse İslam onun için din değildir, Müslümansa İslam dindir.
Ateizm de aynı şekilde kabul eden için hassas bir konudur.

Ben bir Ateist ya da Müslümanım konu bu değil yani kendimle ilgili bir çıkış kapısı aramıyorum, sadece soruyorum.
Toplumun bir kesiminin benimsediği derken sadece İslam'ın bu kanuna girmesi bana tuhaf geliyor.

Papaz, Gavur, Şarap içiyorlar diye Hristiyanları eleştirirken mesela toplumun bir kesiminin benimsediği bir din değil mi?
Türkiye'de ortalama 300.000 - 400.000 bin Hristiyan var.

Olayı sen, ben muhabbetine çevirmeyelim, rica edeceğim zira kırmak istemiyorum hiçbir mahalle sakinini.
Ahlaki ve kanuni durumunu konu ediyorum yoksa gizli bir amacım yok.

Bende inancıma yönelik bir saldırı olduğunda tepki koyarım ama başkalarının inanç ya da inançsızlığına yönelik saygısızlık, hakaretleri kendi ahlakımla bir yere koyamıyorum.

Daha ileriye gideyim hadi.

Bir Ateist Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı inanmadığı bir dine saygı göstermek ve alay etmemek zorunda olsun.
Peki, inançlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı inançsız insanların tercihlerine aynı saygı ve alay etmeme zorunluluğunda değil mi?
Allahsız, kitapsız, imansız hakaret ya da aşağılama ifadeleridir yani bunu Allaha inanmıyor o yüzden Allahsız diyoruz diye makyajlamak doğru değil.

İnançsız biri, inanmadığı bir dinin sahte, uydurma olduğunu söylediğinde bir Müslümanın inancını aşağılamış oluyor lakin bir Müslüman inançsız birinin inançsızlığına saygı duymayıp bunu tutuklanma gerekçesi yapıyor olabiliyor.

Çok merak ediyorsanız ben inançsız birisi değilim, değilim de inançlı olmak ile inançsız olmak arasında bir fark görmüyorum.
Kimse inanmadığı bir şeye saygı göstermek zorunda değil çünkü bu sefer kendine saygısını yitirir.
Bahsettiğim şey hakaret etmek değil elbette ya da saldırmaktan bahsetmiyorum fikri bazda ya da söylem olarak inandığı ilkelerle kendisini ifade edebilmeli.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Sadece sizin düşüncelerinizi merak ediyorum zira ben kendi inancıma ve ahlaki bakış açıma tek taraflı sadece sen bana saygı duyacaksını izah edemiyorum.

NOT: Türkiye şeriat ile yönetilmiyor, Anayasa'da yazdığı üzere Laik bir devlettir. Bu açıdan soruyorum.