serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

O artı ve eksiler bölgeden bölgeye değişir.
Doğru yani insanın kendi yaşam tarzına, zevkine uygun küçük yerlere gitmesi çok güzel.
Ben öyle yaptım gayet memnunum.

Şimdi az nüfus ama Fethiye merkeze 15 dakika mesafede neredeyse orman içinde yaşamanız mümkün.
Artı olarak yazdığınız her şey 15 dakika mesafede olabilir.
Mesela artılara şunu yazmak lazım İstanbul'da 40.000 TL kiraya betonun içinde yaşarsınız ama buralarda bu rakama müstakil havuzlu bir evde yaşarsınız.
İş yok değil aksine iş çoktur çünkü genç nüfus azdır.
Hem genç nüfus az hem iş yok durumu zaten olmaz.

Sağlıklı bir yaşam sürersiniz çünkü soluduğunuz egzoz daha azdır, Köylülerden direkt kendi yetiştirdiği sera ürünü olmayan doğal gıdaları alabilirsiniz, Süt/peynir/tereyağ/zeytinyağı gibi ürünleri direkt kendi hayvanlarından yapan insanlar çoktur, gidip en taze ve sağlıklısını uygun fiyatlara alabilirsiniz. Stressiz bir yaşam sürebilirsiniz.

Birkaç gün sonra konser var biletlerimizi aldık mesela biletler küt diye bitmiyor, alabiliyosunuz.
Konser alanı İstanbul'da olsa park sorunu olur ve en az gidip gelmesi 3 saati bulacak mesafede ama biz en fazla 25 dakikaya gidiyoruz.

Sokaklar daha güvenli kim kimdir herkes birbirini uzaktan da olsa bilir.
3M Migrosa girdiğimde aldığım ürünler için en fazla iki dakika bekliyorum yani sadece zaman değil birikecek streste azalıyor.

Daha yazarım ama uzatmış olurum.
Son bir şey daha yazayım hastaneler.
İstanbul'da çoğu semtte birçok cihaz yok zaten sizi belirli hastanelere sevk ediyorlar ancak emin olun o hastaneye biz büyükşehirdekilerden daha kısa sürede ulaşıyoruzdur.

Hem büyükşehir hem de büyükşehirden küçük bir bölgeye gelen birisi olarak imkanı olan herkese tavsiye ederim.
Yaşarsınız bu hayatı.
Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür şeyler kişiden kişiye değişebilir. Mesela bir genç, memur olarak küçük bir yere atanır ve maaşı asgari ücretin 3 veya 4 katıdır. Bu durumda atandığı yerde 1 tane alışveriş merkezi varmış gitmesem mi diye düşünmeyebilir çünkü zaten aradığı hemen her şeyi internetten getirtebilir. Çok sıkılırsa hafta sonları uçağa atlayıp büyük şehirleri gezebilir. Genelleme yapma hatasına düşmeyin bence.
Ben büyükşehirde orta halli yaşayan biri için yorumladım, sizin bahsettiğiniz göç premium haliyle eksileri yaşamazsınız haliyle sorun yok, istedigin zaman fiyata bakmadan ucak bileti almak, altına pickup araç çekip bulundugun ilde medicalparka gidebiliyosan zaten eksilerin %50 oranında azalır, bir de organik ürünleri alıp ufakta bir tekne, sıfır sorun😀