Tecrübelerime dayanarak artı ve eksilerini paylaşıyorum, siz de ekleme yapabilirsiniz

Eksileri:

- iş yok, olan işlerde de maaşlar %50 daha düşük
- hastane var ama cihaz yok, ciddi hastalıkta büyükşehirelere sevk ederler
-toplu ulaşım yetersiz, 15dk mesafedeki yere 2 aktarma yapmaniz gerekebilir
-genc nufus yok, herkes emekli kalanı da memurlar zaten
-okul egitim vs. hem sayısı az hem de hedefler kucuk, en buyuk hedef meslek lisesinden hemsire olmak
-aksam 6dan sonra sokaklar boş, pazar komple kapalı
-her seyin en fazla 2 veya 3 alternatifi var, mesela 3 otel, 5 fabrika, 6 kafe, yenisi asla gelmez 20 senede bir belki
-herkesle dolaylı tanıdık olursunuz 3-5 yıldan sonra cunku 500bin-1 m nufus sandiginiz kadar cok degil
-nufüsun %25 hiç sehirden cikmamis haliyle bu yüzdeyle anlaşmak zorlasiyor

Artıları:

-sıra bekleme diye bir şey yok çünkü nufüs yok
-trafik yok, cunku insan yok
-yaşam maliyetleri daha uygun, kiralar, yerel yeme içme mekanları vs.
-doga ve denize ulasmak icin para harcamamak, her yer orta alt gelir grubunun, buyuksehirdeki gibi zenginler parsellememiş

Artılar daha fazla olduğu için terk etmemek, terk ettiysek bir gün dönecek olmak sonucu çıkıyor, illa terk etmek isteyen varsa 5-10 yilligina kafa dinlemeye git gel yapabilir, emekliyse zaten 10 yil sonra donmeye gerek kalmaz, en mantiklisi emekli olup terk etmek gorunuyor, o zaman bile problem aslinda yeterli hastane olmamasi gibi, sagligina onem vermeyen emekli gidebilir bu sartlarda baska neden bulamadim.

İlerde tekrar gitmek istersem not olarak dursun diye konu actim, doner bakarim yine arti eksilere😀