Hocam, sokakta ya da hastanede gördüğünüz birine yardım etseniz neyse. Ama sanalda adını sanını, ne iş yaptığını bilmediğiniz birine sırf ihtiyacı olduğunu söylediği için para atmanız maalesef hastalıklı bir durum. O parayla her şeyi yapabilirler. "İşte ben sevap yaptım, aman denize at geç." demeniz de sıkıntılı. O para sizin; annenizin, babanızın, ailenizin, varsa çocuğunuzun, yoksa doğmamış çocuğunuzun hakkı. Ayrıca iyilik böyle bir şey değildir. İyilik sadece parayla da olmaz. Ne kadar ihtiyacım olursa olsun, arkadaşım olmayan kimseden para istemem. Daha yeni tanıştığı kişiden para isteyen kişilerin tek amacı sizden o parayı almaktır; büyük ihtimalle de kumar vb. ihtiyaçları için harcayacaklardır.
Hocam neye kullanacaklarını öğrenmeye çalışmakta insanı zorlar diye düşünüyorum çünkü bir elin verdiğini diğer el görmeyecek paranın takibini ne yazık ki yapamam. Bu arada dediklerinizde haklılık payı var ama şu kısım hariç : "
annenizin, babanızın, ailenizin, varsa çocuğunuzun, şuan bekar yaşıyorum aileminde kendine göre işleri paraları var" yani onların paramda bu hakları yok, talepte etmezler. Tabi paranın da nereye gittiğini aslında bilmekte şuan kulağıma mantıklı geliyor özellikle kumara gidiyorsa benim için sorun olabilir. para değil hukuki anlamda sorunla karşılaşmak istemem yoksa oynasın beni bağlamaz