Emeğinize sağlık hocam. Evet yapay zeka derya deniz, sonu yok. Ayrıca yapay zeka konusunda insanlık henüz emekleme dönemine bile girmedi. Ama biz ülkecek çok daha gerisindeyiz olayın maalesef.
Bu da benim geliştirdiğim Graph uzayında fizik motoru ile çalışan llm denemem. Decoder ve dikkat mekanizmasını tam oturtamadım. LLM modellerinden tamamen farklı bir mimariye sahip. Her an yeni bilgiler ile eğitilebilsin ve GPU ihtiyacı olmadan çalışabilsin diye geliştiriyordum. Ama eksiği çok fazla. Casual bağları ile sinaptik rota çizerek cevap üretmeye çalışıyor. Hatta sıfır eğitim ile ARC AGI oyunu oynattım, bir çok LLM den daha iyi sonuç verdi. Bakalım vakit olursa sevdiğim bir alan, biraz daha uğraşacağım.
Tebrik ederim. O oyunu oynamadım ancak benchmarklarda sıkça kullanılan bir oyun. LLMler bu oyunda çok başarılı değil diye biliyorum. Senin başarın takdir edilmeli! Eğitim için ne kadar süre harcadın? Proje open source mü?
Türkiye elbette önemini kavrayıp bu alana yönelecektir ama tabii ki çok geç kalmış olacağız. Bir an önce yetkililer bu konuya sevdalı kişilere kaynak ayırırlarsa belki açık kapatılabilir.