R10'un erişim engeli almasının nedenini, sürecin nasıl sonuçlanacağını ve arka plandaki detayları şu an tam olarak bilmiyoruz. Belki teknik bir hata, belki hukuki bir süreç, belki de kısa sürede çözülecek farklı bir durum söz konusu.
Ancak dikkatimi çeken şey, olayın sebebi henüz netleşmeden bazı üyelerin adeta sevinir gibi paylaşımlar yapması, kararı destekleyen yorumlarda bulunması oldu.
Bu durum beni açıkçası üzdü.
Çünkü R10 yıllardır binlerce insanın gelir elde ettiği, iş kurduğu, müşteri bulduğu, ticaret yaptığı ve kendini geliştirdiği bir platform. Bugün burada birçok kişinin emeği, kazancı, çevresi ve hatırası var.
Elbette herkesin platformla ilgili eleştirileri olabilir. Beğenmediği yönler olabilir. Bunları konuşmak, tartışmak son derece doğal. Ancak bir platform zor bir süreçten geçerken, daha ne olduğu tam anlaşılmadan adeta bundan memnuniyet duyar gibi davranılması bana doğru gelmiyor.
Bence böyle zamanlar insanların karakterini ve aidiyet duygusunu daha net ortaya çıkarıyor. İyi günlerde bir topluluğun parçası olmak kolaydır. Asıl önemli olan, o topluluk zor bir dönemden geçerken nasıl tavır alındığıdır.
Umarım süreç en kısa sürede netleşir ve çözülür. Ama bu süreç bana bir şeyi gösterdi: Aynı platformun içinde bulunup, aynı platformdan fayda sağlayıp, ilk fırsatta sırtını dönenlerle; eleştirisini yaparken bile yapıcı olmaya çalışanları birbirinden ayırmak mümkünmüş.
Ben şahsen ikinci grupta olmayı tercih ederim.