Merhaba, Gemini den bir soru sordum şu yanıtı verdi işine yarar ise:

Bu durum domain sektöründe oldukça sık yaşanan ve can sıkan bir kafa karışıklığıdır. Kullanıcının yaşadığı panik çok normal, çünkü doğrudan Gandi adında bir firmadan alışveriş yaptığını hatırlamıyor olabilir.
Kullanıcıya durumu sakinleştirici, net ve doğrudan çözüme odaklı bir dille anlatmak gerekir. İşte kullanıcıya iletebileceğiniz, durumu ve çözüm yollarını açıklayan yanıt taslağı:
🚨 Domaininiz Kaybolmadı: "Gandi" Detayının Arkasındaki Gerçek

Whois raporunda Gandi SAS görünmesi, alan adınızın güvende olduğunu gösterir. Doğrudan Gandi.net sitesine üye olmamanıza rağmen bu ismin çıkmasının iki temel sebebi vardır:

1. "Reseller" (Bayi) Kullandınız

Türkiye'deki veya dünyadaki birçok yerel hosting/domain firması, uluslararası domainleri (.com, .net vb.) doğrudan kendi üzerlerinden kaydetmez. Arka planda Gandi gibi dev "ICANN yetkili yazman" (Registrar) firmaların altyapısını kullanırlar.
  • Siz domaini X bir Türk firmasından (örn: Natro, Turhost, Cenuta vb.) almışsınızdır ancak o firma arka planda Gandi ile entegre çalışıyordur.

2. Cloudflare Registrar Özelliği

Name Server (DNS) bilgilerinizde Cloudflare (ARAGORN.NS.CLOUDFLARE.COM) görünüyor. Eğer domain yönetimini ya da trafiğini Cloudflare'e taşıdıysanız ve orada "Domain Registration / Transfer" işlemini başlattıysanız, Cloudflare de arka planda bazı operasyonlarında Gandi altyapısını kullanabilmektedir.
🔍 Domaini Asıl Hangi Firmaya Taşıdığınızı Nasıl Bulursunuz?

Domain adını gizlediğiniz için Whois detayından doğrudan asıl firmayı (Reseller) cımbızla çekmek zor, ancak aşağıdaki adımları takip ederek 10-15 dakika içinde hangi firmada olduğunu kesin olarak bulabilirsiniz:

Adım 1: E-posta Kutunuzu Arayın (En Kesin Çözüm)

Domain sahibinin e-posta adresi Whois üzerinde maskelenmiş (...tact.gandi.net şeklinde yönlendirilmiş). Bu, domaininizin gizlilik korumasının aktif olduğunu gösterir. Kendi kullandığınız ana e-posta adreslerinizin arama kutusuna şu kelimeleri yazıp aratın:
  • Gandi
  • Domain Transfer
  • xxx.com (Kendi domain adınız)
  • Whois
Domaini taşıdığınız gün (Whois'e göre 26 Ekim 2025 veya domaini ilk aldığınız 4 Kasım 2022 tarihlerinde) mutlaka o firmadan bir "Transfer Başarılı", "Sipariş Özeti" veya "Fatura" e-postası gelmiştir. O e-postanın göndericisi domainin asıl sahibidir.

Adım 2: Kredi Kartı / Banka Hesap Hareketleri

26 Ekim 2025 civarında (veya yakın tarihlerde) kredi kartı ya da banka kartı ekstrelerinizi kontrol edin. Domain transferleri ücretli bir işlem olduğu için o dönemde hangi hosting/domain firmasına ödeme yaptığınızı ekstrenizdeki şirket isminden anında görebilirsiniz.

Adım 3: Cloudflare Hesabınızı Kontrol Edin

Eğer bir Cloudflare hesabınız varsa, sisteme giriş yapın ve sol menüdeki "Domain Registration" -> "Manage Domains" kısmına bakın. Domaininiz orada listelenmiş ve yenileme zamanı bekliyor olabilir.

Adım 4: Gandi Üzerinden Sorgulama (Son Çare)

Eğer hiçbir şekilde bulamazsanız, Whois'teki şifreli e-posta adresiniz (261953ddf2d0f...tact.gandi.net) aslında aktiftir. O adrese gönderilen e-postalar otomatik olarak sizin gerçek e-postanıza yönlendirilir. Gandi.net destek ekibine (veya abuse@support.gandi.net / destek talebi kanallarına) yazarak: "Ben bu domainin sahibiyim, Whois gizleme e-postam budur. Domainimin arka plandaki ana sağlayıcısı (Reseller firması) kimdir?" diye sorarak bilgi talep edebilirsiniz.