Bu duruma göre değişir; kimi zaman olması beklenen durumlar olmaz ve olması beklenen durumlarla eğer nadir ya da az karşılaşma durumu söz konusuysa içten içe teşekkür etmek gelebilir içimizden. Şahsen ben fazlasıyla teşekkür ederim, kibar ve nezih olmak istiyorum. Ne kadar teşekkür edersen genelde o kadar iyimser tabloya dâhil oluyorsun, bunu da fark ettim.

Tüm bu etkinliklerden ziyade bir durum daha var tabii ki; öyle ki işime yarayan bir hizmet temin ettiğimde birden fazla tedarikçi dahi olsa teşekkür ediyorum. Nitekim benim işimi görmesi demek, o anki işlerimi de bir nevi onun sayesinde yapıyorum demek oluyor. Bir diğeri asla bir diğeri olmadan devam edemiyor dijital ortamda. Neticede verilen ve satışı olan her hizmetin işimize oranla bir işlevselliği olduğu üzere daim ediyoruz. Bu da elbet uzun vadede etkiye tepki demektir.

Teşekkür etmek birkaç kelime ve nadir olarak algılanabilir. Ancak arka planında derin bir anlamı vardır; her derde deva diyebiliriz. Kimisi teşekkür etmez çünkü hayatında çevre faktörü olarak çok az insana denk gelmiştir: “Teşekkür ederim…” Ama ben fazlasıyla denk geldim ve mükemmel bir araç olduğu kanaatine vardım, her iki taraf için de. 👍