DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların saygı ve ahlakinin bozulmasının tek sebebini ekonomiye bağlıyorum , Artık yaşamaktan zevk almayan insnalara dönüştük. Fırsatcı bir ülkeye dönüşüyoruz. Depremde hırsızlık yapanlar , pandemide maske fiyatını arttıranlar vs vs İslamiyet inancı olan ülke olmasak muhtemelen yandıydık , 2 tane canlıyı aç bırak bi kaç güne birbirlerini yerler hesabı.

Japonyadaki yaşamı ve birbirlerne olan saygı görseniz. Tek sebep ekonomi ve kültür müş dersiniz
Selam olsun,

Kaldım bir 40 gün kadar hakkınız var ve katılıyorum ekonominin önemi büyük ama ben kendi düşüncemi yazmak istemem çünkü yanıt yazanlar gönlünce yazsın isterim.
Yoksa ben nedenleri üzerine kendi düşüncelerimi yazmaktansa insanların bir düşünüp kendi düşüncesini üretmesi daha güzel olur diye düşünüyorum.

Yazayım yani her devletin kendi vatandaşı için ortalama vatandaş hesabı vardır.
Eğitim seviyesi ne olacak, yılda kaç kitap okuyacak, bütçenin ne kadarını insanların gelişimine ayrılacak, toplum kutuplaşma mı yoksa bütünleşme mi üzerine dizayn edilecek, nefret objeleri üzerinde mi yoksa ahlaki değer üzerine mi toplum mühendisliği yapılacak gibi gibi...

Ben elbette bugün gelinen durumu tesadüfi görmüyorum, olamaz da.