Merhaba arkadaşlar,
Projelerinde nöbetçi eczane verisi kullanmak isteyen veya modern bir web uygulaması arayanlar için geliştirdiğim, tamamen açık kaynak kodlu Nöbetçi Eczane Sorgulama & REST API projesini paylaşmak istiyorum.
Uygulama, verileri doğrudan resmi Sağlık Bakanlığı (TİTCK) sisteminden canlı (real-time) olarak çeker. Herhangi bir veritabanı kurulumuna ihtiyaç duymaz, bu sayede sunucunuzu yormadan sıfır bakım maliyetiyle çalışır.

⚡ Öne Çıkan Özellikler

  • 📍 Akıllı İlçe Filtreleme (Chips): İl seçimi yapıldıktan sonra sadece o gün nöbetçi eczanesi bulunan ilçeleri dinamik olarak analiz eder ve tek tıkla filtreleme imkanı sunar.
  • 🗺️ Entegre Harita & Yol Tarifi: Eczane kartlarında doğrudan Google Haritalar üzerinde arama yapma ve yol tarifi alma butonları yer alır.
  • 📡 Geliştirici Dostu REST API & Dokümantasyon: Proje içinde /api-docs adresinde hazır bir API dokümantasyonu yer alır. Dış projelere veya mobil uygulamalara kolayca veri sağlayabilirsiniz.

🛠️ Kullanılan Teknolojiler

  • Framework: Nuxt 3 (Vue 3, Nitro Engine, Vite)
  • Scraping (Veri Çekme): Cheerio
  • Tasarım: Özel CSS Tasarım Sistemi (Vanilla CSS & Custom Glassmorphism)
  • İkon Kütüphanesi: Lucide Vue Next

🚀 Kurulum ve Çalıştırma


Projeyi yerel bilgisayarınızda veya sunucunuzda çalıştırmak son derece basittir:
bash

# 1. Depoyu klonlayın
git clone https://github.com/doguphp/ecczaneapi.git
cd ecczaneapi


# 2. Bağımlılıkları yükleyin
npm install


# 3. Geliştirme modunda başlatın
npm run dev
Tarayıcınızdan http://localhost:3000 adresine girerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

🔗 Bağlantılar

  • GitHub Deposu (Yıldız vermeyi unutmayın): https://github.com/doguphp/ecczaneapi
  • Lisans: MIT (Dilediğiniz gibi ticari veya kişisel projelerinizde kullanabilir, modifiye edebilirsiniz.)
Proje hakkındaki görüşlerinizi, önerilerinizi veya eklenmesini istediğiniz özellikleri konunun altında belirtirseniz çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar!



v1.1.0


  • Yeni Kaynak: eczaneler.gen.tr entegrasyonu sağlandı.
  • Seçilebilir API: API ve arayüz seviyesinde source=edevlet ve source=eczaneler parametrik seçimi yapıldı.
  • Hata Toleransı (Auto-Retry): TİTCK e-Devlet kaynağındaki anlık oturum kopması veya gecikmelerine karşı arka planda 3 denemeli otomatik retry döngüsü yazıldı.