Perturbado adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Youtube oyunlar uzun süredir var zaten, bence sizin düşüşünüz youtube alakalı değil..
Şimdi kontrol ettiğimde, ilk eklenen oyunun 2023'de eklendiğini gördüm..
En yeni oyun ise 2 Haziran 'da eklenmiş.. Yani ekleneli 1 ay olmuş..

Merhaba hocam, o bahsettiğiniz yayınlanma tarihi geliştirici tarafından oyunun yayınlanma tarihi. Oyunları YouTube yapmıyor, distribütörlerden ve geliştiricilerden alıyor ya da play store dan basıyor ana sayfaya oyunları. Yayınlanma tarihi derken YouTube da gösterilme tarihi değil, oyunun piyasaya çıkış tarihi anlamında diye düşünüyorum..

Ek bilgiler:

Bu özellik çok önceden belki vardı ama genişlememişti. Şahsen bir oyun sitesi sahibi olarak bu özelliği ben yeni keşfettim

Ayrıca internetten yaptığım araştırmalara göre evet, bu özellik 2023 den beri varmış ancak ana sayfaya koyulacak kadar geniş değilmiş. Yani 3 senedir var olması değil sorun. Haziran ayında genişletilmiş olması ve ziyaretçi sayısını baltalaması işi dramatik boyuta taşıyan kısım

Web'de yaptığım araştırmaya göre:
"Kasım 2023 (İlk Testler): Özellik ilk kez sadece YouTube Premium üyelerine özel ve kısıtlı bir test grubu için erişime açıldı."
Mayıs 2024 (Küresel Dağıtım): YouTube, özelliği Premium olmayan tüm kullanıcıların erişebileceği şekilde küresel olarak genişlettiğini resmi olarak duyurdu"
"Haziran 2026 (Bölgesel Genişleme): Özellik arayüzünün ve oyun kütüphanesinin Türkiye'deki geniş kullanıcı kitlelerinde tam anlamıyla görünür olması ve yaygınlaşması bu dönemleri bulmuştur."

Yani bunun sektörü ele geçirecek ve ziyaretçi düşürecek düzeyde olması haziran 2026 itibarıyla tam olarak başlıyor...