fosefar82 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biliyorum oyun sitelerinin modası geçti biraz. Ama yine de birşeyler yapabiliyoruz. Herşeye rağmen iş yürütülebilen bir sektör. TA Kİ BUGÜNE KADAR! Her ay başı özenle geliştirdiğim ve her geçen gün daha iyi bir noktaya çalıştığım oyun sitemin trafik analizlerini yaparım. Yaz ayı geldiği için ziyaretçi de kazançlar da tavan yapar ayıptır söylemesi. Ama bu yaz bunun pek mümkün olmayacağı yönündeyim...

Bu sabah kalktım hevesli hevesli google analytics e girdim yüzde 60 düşüş yaşamışım ziyaretçide çok fazla olmasa da ufak bir kitlemiz var. Hatta sitedeki ziyaretçiyi mevcut yazılım kaldıramayacağı için çok daha profesyonel bir yazılım kodlamıştık onu da söyleyeyim...

Koyuldum bu düşüşün sebebini aramaya.. Aldım çayımı, otur şunu bul dedim ve YouTube dan bir şarkı açayım derken ne göreyim...
YouTube baba oyunlar bölümü çıkarmış ve bizim ziyaretçi sayısını baltalayan şey de buymuş

Dev platformların her sektöre el atıp "her şeyi ben sunayım" kafasına girmesi, bağımsız sitelerin, yerel girişimlerin ve yıllarca o sektöre emek vermiş toplulukların alanını fena daraltıyor. Sen yıllarca uğraşır, kitle toplarsın; adamlar tek bir algoritma güncellemesiyle ya da yeni bir özellikle trafiği kendi içine çeker. Bu gerçekten adil hissettirmiyor. Aç gözlü olmayın. Sen günde milyon dolarlar kırıyosun koca YouTube, biz öğrenciyiz... üç kuruşumuza mı göz diktin?
Şu herşeyi tekelleştirme sevdanızdan vazgeçin. Sen şu özelliği getirmesen de batmazsın ama sen bunu yaptın diye ben batacağım YouTube'un da çok umrunda

içimi dökmek istedim ahali...
Evet hocam bende de eski bir oyun sitesi vardı düşüş olmuş ben benimle alakalı zannediyordum demek youtube ile alakalıymış