yüzmeyi çocukken öğrendim o zamanlar kolluk ve simit ile yüzerdim sonra bırakmıştım. öncelikle suyun üzerinde durabilmeniz gerekiyor. çırpınarak hem enerjinizi boşa harcarsınız hemde dengeniz bozulur ve batarsınız.
eğer yüzme kursu veya havuza giderseniz orada tekniği öğretirler. kendi başınıza suda boğulmayacak kadar öğrenmek isterseniz belinize kadar gelen suya girin. ileri doğru atılarak suyun üzerinde dengede kalmaya çalışın. su yutmaktan korkmayın gerekirse tükürürsünüz. önemli olaran suyun üzerinde dengede kalmak. ilk etapta yüzerek bir yere gitmeye de çalışmayın. el ve ayaklarınızı yavaşça hareket ettirerek suyun üzerinde kalmaya çalışın. daha sonra sırt üstünde durmaya çalışın. özellikle denizde yüzerken yorulunca hemen kendinizi yana devirip sırt üstü yüzebilir veya hareketsiz kalarak dinlenebilirsiniz.
yüzerken yorulma konusunda farklı değişkenler var. sigara kullanıyorsanız 3-0 geriden başlarsınız. vücudunuzda yüzmeyle alakalı kaslarınız yeteri kadar güçlü değilse ve ciğer kapasiteniz düşükse nabız artar ve çabuk yorulursunuz. ben obez olduğum halde 1 saatte ortalama 1300-1500 metre yüzerken gencecik çocuklar havuzda 100-150 metreyi zor yüzüyor. çoğu sigara içiyor ve serbest yüzme tekniğini uygulayamadıkları için hızlıca yoruluyorlar.