Hayatını bir zarın, bir kuponun ya da bir oyunun değil; kendi kararlarının belirlemesine izin vermektir asıl mesele. Şunu da unutma: Kumardan vazgeçmek zayıflık değil, büyük bir iradedir. İnsan bazen en güçlü haline, “Artık yeter” dediği gün ulaşır. Bugün bırakmak, sadece bir alışkanlığı terk etmek değildir; kendine, ailene, zamanına, emeğine ve onuruna sahip çıkmaktır. En güzel kazanç da tam olarak budur.
Şu açıdan bak: Hiç kimse batmak ya da iflas etmek için şirket kurmaz, girişimde bulunmaz. Herkes para kazanmak, varlığını artırmak için iş kurar. Emin ol, oynadığın platformlar da “batalım” ya da “iflas edelim” diye kurulmadı. Onlar da elbette para kazanmak için var. Üstelik bu parayı çoğu zaman senin gibi umut eden, kayıplarını geri almaya çalışan, “Bu kez olacak” diye düşünen insanlardan kazanıyorlar.
“O kadar düştüm ki dibi görmek için yukarı bakmak zorunda kalıyordum” diye bir söz var. Bu söz, bir zamanlar benim mottom olmuştu. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ama emin ol, bırakmakla çok doğru bir karar vermişsin. Gelecekte bugünlerini düşündüğünde, belki kaybettiğin zamana ve paraya üzüleceksin. Ama aynı zamanda şunu da fark edeceksin: En büyük kazancın, kaybettiklerini geri almak değil, kendini geri kazanmak olacak.