Kardeşim, yazdıklarını baştan sona okudum. En çok dikkatimi çeken şey, yaşadığın onca hayal kırıklığına rağmen hâlâ içinde üretme isteğinin tamamen sönmemiş olması. Reklamcılık, yazılım, e-ticaret... Bunlar tesadüfen ilgilendiğin alanlar değil. Sen defalarca kendi yolunu çizmeye çalışmışsın ama ne yazık ki en büyük engeli yabancılardan değil, en yakınlarından görmüşsün.
İnsan, en çok ailesinden destek görmek ister. Destek göremeyince de değersiz hissedebilir. Ama şunu bilmeni isterim: Birilerinin sana inanıp inanmaması, senin değerini belirlemez. Bugün birçok başarılı insan da hayatına "Yapamazsın." diyen insanlarla başladı.
Seni en çok üzen şeylerden biri de sanırım kararlarının sürekli başkaları tarafından verilmesi olmuş. Buna rağmen bugün hâlâ neyi sevdiğini biliyorsun. Yazılım ve reklamcılık diyorsun. Bu çok önemli. Çünkü birçok insan 40 yaşına geliyor, hâlâ ne yapmak istediğini bilmiyor.
Sadece senden bir ricam var: Kendini cezalandırma. Sanal kumar, yaşadığın acıları unutturuyor gibi görünür ama sonunda elindeki son umudu da alabilir. Senin kaybetmeye değil, yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacın var.
Bir de son cümlene değinmek istiyorum. "3-4 sene sonra kafama sıkarım." demişsin. İnan bana, bugün sana bunu söyleten şey umutsuzluk; ama umutsuzluk kalıcı değildir. Hayatın bugünkü hâli, geleceğinin tamamı değildir. Sen daha 21 yaşındasın. Önünde kendine ait bir hayat kurabileceğin çok uzun bir yol var. Bugün seni anlamayan insanlar olabilir ama yarın seni yaptığın işlerle tanıyacak insanlar da olacak.
Kendine küçük hedefler koy. İş bulmaya, portföyünü geliştirmeye, yazılım ve reklam alanında kendini göstermeye devam et. Maddi bağımsızlığını kazandıkça hayatındaki birçok şey de değişmeye başlayacak.
Ve son olarak şunu unutma: Ailemiz bizim başlangıç noktamızdır, varacağımız yer değil. Geçmişini değiştiremezsin ama bundan sonrasını sen yazabilirsin. Vazgeçme. Bir gün dönüp bugünkü hâline baktığında, "İyi ki pes etmemişim." demeni gerçekten isterim.
Sen değerlisin. Senin hayallerin de değerli. Bunu kimse senden alamaz.