EnterZoom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklısınız ama insanın ailesine verdiği zarar, kendine yediremediği şeyler moralini öyle bozuyor ki, 32 yaşında bir adam olarak hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Hayat kuramadım, yaşıt ve akranlarımın gerisinde kaldım. Dediklerinizde haklısınız, yine de ders çıkarmak önemli ve rabbim sağlık sorunu vermesin.

Öyle yapacağım hocam. Çevirmenim, proje aldığımda iyi kazanıyorum ama şu an proje yok ve sigortalı olarak bir işte de çalışmıyorum. Lojistik tarafında biraz geçmişim var, umarım o tarafta iş bulabilir ve tüm borcu kısa sürede kapatabilirim. Gerçekten güzel temenniniz için teşekkür ederim, güzel mesajlar okumak motive ettiği kadar duygulandırıyor beni. Çok sağ olun.
Ölmediğiniz sürece oyun devam ediyor hocam. Kimleri kimleri biliyorum 40 yaşına gelmiş hala ailesinin eline bakıyor. Veya sırf babası zengin diye 50 yaşına kadar hayatta hiçbir başarısı olmadan babasının parasını harcayan kişiler. O kadar çok çeşit insan tanıdım ki onların yanında siz o kadarda büyük bir hata yapmamışsınız. Tabii yaptığınız büyük bir hata fakat işin içinden çıkılamayacak bir hata değil. 1 Milyon TL şu devirde çok fazla para da değil. İnşallah düzenli bir çalışmayla 1 - 2 yıl içerisinde kapatabilirsiniz.

Bu saatten sonra yapacağınız en büyük hata şu olur, bunu yaparsanız asla toparlayamazsınız: Elinize para geçince tekrar kumar oynayıp 1 milyon çıkarıp borcumu kapatırım mantığıyla hareket ederseniz asla dönemezsiniz artık. O yüzden bunu yapmayın. O kapı kapandı bitti gitti. Yaptığınız hatalarda iyiliklerde geçmişte kaldı. Sıfırdan bir sayfa açın kendinize. Kuruşu kuruşuna hesap kitap yapın para harcamadan borç ödeyin. Sonrasında istediğiniz gibi bir hayat kurarsınız. 32 yaşta çok ilerlemiş bir yaş değil, evet bazı şeyler için geç kaldınız ama düzelmeden devam ederseniz 40 yaşında da bu konuşamaları yaparsınız. 2024'te konu açmışsınız ve 29 yaşındaydınız. O zaman harekete geçseydiniz şu an bu konuşmayı yapmıyorduk. Kurtulmuştunuz. Ama şu an harekete geçmezseniz 35 yaşınızda da bu konuşmayı yaparız 38'e kadar uğraşırsınız.

Rica ederim gerçekler bunlar aslında