Askerlikte kilo sınırı nedir hangi kilodan sonra girme şansımız yok ve kilo vermemiz lazım süreç nasıl işliyor. 2-3 yıldır kilom var okuldan dolayı tecilliydi bende ellemiyordum ancak artık ya gitmek yada almıyorlarsa kesinleştirmek istiyorum yarın öbür gün sorun yaşamamak için
Hocam, askerlikte kilo sınırları Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ile belirlenmiştir; boyunun son iki rakamından 30 kg fazla olanlar genelde 'sınır dışı' sayılır. Şubeye gidip 'ben askerlik yapmak istiyorum, sağlık durumumun tespiti için hastaneye sevkimi istiyorum' dersen, seni hastaneye gönderirler. Eğer kilon çok fazlaysa, büyük ihtimalle 'Ertesi Yıla Bırakma' kararı verirler. Yani seni o an askere almazlar ama 1 yıl sonra tekrar çağırıp kontrol ederler. Eğer niyetin askerliği aradan çıkarmaksa, şubeye gidip bu süreci resmiyete dökmek en mantıklısıdır. Böylece 'aldılar-almadılar' stresinden kurtulursun ve durumun resmi bir zemine oturmuş olur.
Askerliğe engel bir kilonuz varsa, devlet bunu "muafiyet" olarak hemen vermez; önce "zayıflaman için sana süre tanıyorum" der. Bu yüzden şubeye gidip süreci başlatmak, hem "bakaya" durumunuzu çözer hem de önünüzü görmenizi sağlar.