Herkese merhabalar iyi günler dilerim.Bilgim ve tecrübemin olmadığı için bu konuyu açtım fikirlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum. TDedem 6 ay önce vefat etti.Kendisinin XX dekar arazisi new holland modelini ve yılını bilmediğimiz bir traktörü ve çiftçilik için diğer gerekli 12 adet ciftçilik aletleri var.Hak sahibi olarak 3 dayım 2 teyzem ve annem vefat ettiği için ben ve kardeşim var.Daha önce Arayıp sormayan dayılarım birden aramaya ve önce traktör için benim ve kardeşimin payını 70.0000 almak istediklerini söylediler.Daha sonra konusuruz dedik Sonraki buluşmada otururken agızlarından kacırdılar motor ve alet edavat için 70.000 işte bu hafta içi yapalım notere imza atalım hakkınızı Alalım hızlıca olsun bitsin diyorlar herşeyi aceleye getirmeye çalışıyorlar.Diğer 2 teyzemin hakkını almak için ikna etmişler lakin biz kücüğüz diye yüksek ihtimal böyle birşey düşündüle herneyse.Bende dayılarımla oturuken traktörün modelini ve yılını öğrenip piyasa fiyatınba bakmak istediğimi söyleyince bana direk yalancımıyız biz güvenmiyormusun dediler,onlara güvenle alakalı bir durum olmadıgını bilmemin hakkım oldugunu söyledim.Sonra konuyu değiştirdik vs...1 Dayıma soruyorum 2 tane römork var sadece boşver diğer ekipmanlar önemsiz iş yapmaz diyorlar.Diğerine sordugumda ya işte ekipman fazla para etmez birkaçtane mal diyorlar.Ama para etmez dedikleri şeylerle her sene ciftcilik yapıyorlar ve maalesf dedemin söylemesi üzerine Tarlaları sadece 3 dayım işliyordu.Kızlar damatlara para yedirmemek için böyle bir önlem almış herneyse sorum şu ben imza vs atarsam ve daha değerli şeyleri söylemezlerse belirtmezlerse ben hak talebinde bulunabilirmiyim ? Herkese 70 bin pay teklif ediyorlar ben onlarada 70 er bin verip traktör ve alet edavatı üstüme alabilirmiyim kabul ederlerse yada malların gerçek değerini vs nasıl hesaplatabilirim.? Umarım yardımcı olabilen insanlar olur.Şimdiden teşekkür ederim.