Zenith Capital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ciddi ciddi soruyorum, forumun amacı nedir? Bilgi paylaşmak, evet doğru... Peki, google'da ya da günümüzde yapay zekaya dört cümle ile sorup cevabıın alabileceğim bir şey için konu açmak nedir? Biri bana bunun mantığını söyleyebilir mi? Ya da bu araştırmaları hiç yapmadan "Yaa bunu nasıl yaparım, bu nasıl olur" tarzında konu açmak forumun amacı mı? Ben mi salağım, ben mi yanlış yorumluyorum... Adam google'dan kopyala yapıştır yapıp konu açıyor üstüne bir de ilgi alaka bekliyor, cevap yazınca da bi aforizmalar....

Benim bildiğim, araştırırsın, bulamazsın, birinin başına bu geldi mi arkadaş, ne yaptınız bu konuda diye forumda konu aç sor, sırf konu açma skoru için konu açmanın mantığı ya bana yanlış ya ben salağım boşuna araştırıyorum.
Hocam güncel yapıyla geçmişi kıyaslarsak; geçmişte bir durum ya da sorun ortaya çıktığında, bir ürün arayışı ya da herhangi bir şeye ihtiyacımız olduğunda en önemli mecra bana kalırsa forumlar ve portallardı. Ancak günümüzde bu durum bambaşka bir hâl almış vaziyette. Nedeni ise günümüzde bilginin aşırı kolay bir şekilde kendini buldurması. Geriye sadece; çok az, nadir ve niş diyebileceğim yapılar kaldı. Ki bunları da forumlarda pekâlâ paylaşan göremezsiniz, artık onlar öylece kalıyor. 😕

Şimdi gelelim konu açan kullanıcılara… Hocam bu kullanıcılar aslında R10.net’e bir nevi çalışıyorlar. Nitekim gündem burada, sohbet muhabbet burada, kısmi bilgi paylaşımı burada; her şey burada gibi bir şey. R10.net bu kullanıcılar sayesinde ayakta kalıyor. Çünkü artık kalıplaşmış, bitmiş bir yapı burası. Gelen kullanıcılar da var olan kullanıcılar sayesinde şekilleniyorlar.

Şahsen sırf aktif olmak ve gezinti için R10.net’te yorum yapıyor ve (şu anda aktif olarak konu açmıyorum) konu açıyorum. Şahsen benim biricik bir amacım yok. Olduğu kadar deyip akıyorum. 😊👍