Cebom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir yolu varmı bundan kurtulmanin yuvayı yıkmak istemiyorum

Kuş bitleri, kuşlar ortamdayken genellikle kuşların üzerinde veya yuvanın çok yakınında dururlar. Eğer yavrular hala yuvadaysa, yuva çevresine herhangi bir kimyasal madde sürmemeniz kuşların sağlığı için kritik önem taşır. Eğer bitlenme çok yoğunsa ve sizde ısırıklar/alerjik reaksiyonlar yapıyorsa, bir veteriner hekimden "kuş dostu" bit ilaclarını alabilirsiniz yada ilaçlama fırmalarına sorabılısınız hocam benimkiler kümes sistemi oldugu için ben basıyorum kireci veriyorum ilacı ama sızlerınkı ev balkonu oldugu için sıkıntı

Gıda Sınıfı Diatomit (Diatomaceous Earth - Food Grade): Bu, böceklerin dış iskeletini kurutarak etkisiz hale getiren doğal, toz halinde bir maddedir. Kimyasal bir zehir içermez; bu nedenle kuşların bulunduğu ortamda, yuvanın doğrudan içine olmamak kaydıyla balkon kenarlarına veya bitlerin geçebileceği eşiklere ince bir tabaka halinde serpebilirsiniz.
Satın alırken mutlaka "gıda sınıfı" (food grade) olmasına özen gösterin, çünkü diğer türleri (havuz temizliğinde kullanılanlar) kuşlar ve insanlar için solunum yoluyla zararlı olabilir.

Eğerki bit pirede önemli artış olursa yavrular ucma durumuna geldıgı an yuvayı bozman gerekit hocam yada o balkonu hıc kullanmayacaksın çünkü evi dalarsa profesyonel ilaclama şart