Merhaba degerli hocalarım. Bildiginiz uzere 24 haziranda spam update başladı ve 26 haziranda bitti. Çok fazla site sahibi kişinin yanlış hareket etmeye elverişli olduğunu gördüğüm için bu konuyu açma zorunluluğu hissettim.

Önce şunu netleştirelim. Güncellenmenin bitmesi demek herşey bitti anlamına gelmiyor. Spambrain güncelleniyor ve onumuzdeki gunlere yayarak bu güncellemeye göre tüm serpi yeniden tartıyor.

Mesela en büyük spam yaptıgım sitemde gram sıralama kaybı olmadı, ancak spam yapmadigim tüm sitelerimde çakılma var.

Ayrıca bazı kelimelerde çok büyük spam siteler görüyorum usa serpte ilk sayfalarda. Bu durumun benzeri 2023 yılında da yaşandı. Tüm spam siteler 1 ay boyunca ilk sayfaya yükseldi ve sonrasında yavaş yavaş silinmeye başladı. Bu tarz durumlara false positive veya sweep adı veriliyor.

Eğer web sitenizin domain genelinde ceza veyafl filtre gibi bir duruma takildigini dusunuyorsanız önce google gorseller alanını kontrol edin. Eğer anahtar kelimelerinizde images alanında hala görselleriniz üst sıralardaysa domain geneli sorun değil muhtemelen serpin yeniden tartılmasından kaynaklı gerilemedir. Eğer gorsellerden de bir anda silindiyseniz muhtemelen filtreye takilmissinizdir.

Son olarak tavsiyem, kesinlikle en az 1 hafta bekleyin ve forumları takip edin. Bu sorunu tek yaşayan bizler değiliz. Sitenizde koklü değişiklik yapıp otoritenizi bozmadan önce sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum.

Umarım bir nebze de olsa soru işaretlerini giderebilmişimdir. Keyifli forumlar dilerim.