Ozkula adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • Farklı bir firmadaki sitenizi taşıyıp teslim eder misiniz diye sorduğunuzda, ortalama bir hafta sonra "That's not possible" cevabını alırsınız.
  • Bir anda sunucunuza erişemeyip destek talebi açtığınızda, birkaç saat sonra "bir sorun bulunmuyor" yanıtı gelir; oysa siz hâlâ erişemiyorsunuzdur. Türk firmasında olduğu gibi sunucunuza bağlanıp erişim sorununu çözen, örneğin Plesk firewall banını kaldırıp "tekrar deneyin" diyen bir destek alamazsınız.
  • Ödemeniz 15-20-30 gün gecikecekse erteleme talep edemezsiniz.
  • Canınız sıkılınca, aklınıza bir fikir gelince ya da bir sorun yaşayınca arayıp saatlerce konuşamazsınız.
  • Sunucunuza virüs bulaşıp spam mail çıkmaya başlayınca yabancı firma gözünüzün yaşına bakmadan hesabınızı kapatıp yedeklerinizi elinize verir. Türk firmasında ise rahat rahat şikâyet konusu bile açabiliyorsunuz.
Liste uzar gider. Bu yabancıları övme meselesi zaten ülkemizde bir yaşam biçimi.
Şu an Türkiye'de 7/24 destek veren, açılan taleplere 10 dakikada dönen onlarca firma var.
Kaliteli hizmet sadece sorunsuz olmak değildir; desteğin iyi olması ve iletişim kanallarının fazlalığı da hizmet kalitesini belirleyen etkenlerdendir.

Üstünüze alınmayın ama Türk hosting şirketleri maalesef bu müşteri kitlesi için fazlasıyla emek harcıyor. Sırf müşteriyi memnun etmek için, müşterinin kendi açamadığı subdomain'i ya da e-posta hesabını açmak üzere bile personel çalıştırmak zorunda kalıyoruz.

15 dakika kesinti oldu diye yaygara koparan müşteri, aynı şekilde bir ay sonra ödemesini takip etmeyip neredeyse bir gün kapalı kalınca o yaygarayı koparmıyor. Kendi ödeme yapmayınca proje birden önemsiz oluyor sanırım.
Yapmayın hocam siz yazmayın bari böyle şeyleri, 10-15 yıl önce sizden vps almıştım, sitelerime 48 saat erişemedim defalarca rica ettim en sonunda cihaza reboot atmıştınızda sitelerim açılmıştı, çözüm sağlayamadıktan sonra destek taleplerine erken dönüş yapmanın ne faydası var.Siteniz ve destek talepleriniz hala duruyorsa kontrol edebilirsiniz.yabancı firmalar zırt diye cevap vermiyor ama sizi destek talebi açma derdinde bırakmıyorlar. hosting ve sunucu işe Türklere göre kesinlikle değil bence başka sektörlerde iyi olmaya çalışalım.

Edit: şimdi baktım siteniz ve hesabım duruyor bahsettim sorunun bulunduğu görsel, bu olayda 48 saat erişim olmamıştı