ahmettokmak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim anladığım kadarıyla sistem tamamen illegal, yada öyle değil ise bana açıklarmısınız. Tam olarak sistemdeki amaç nedir? Gizlilikten kastınız, kendi epostanızı ifşa etmemek? Yani kendi epostamı ifşa etmek istemiyorsam muhtemelen illegal işler karıştırıyor olmam gerek, yanlış mı biliyorum?
Hocam burada yanlış anlaşılan nokta şu.

Bizim amacımız e-posta adresini gizlemek değil, e-posta içeriğini korumak.
Bugün bir e-posta hesabı ele geçirildiğinde saldırgan sadece gelen kutusunu görmez; şirket sözleşmeleri, müşteri bilgileri, finansal belgeler, proje dosyaları, teklif dokümanları ve yıllarca birikmiş yazışmaların tamamına erişebilir.

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan veri sızıntılarının önemli bir kısmı, ele geçirilen e-posta hesapları nedeniyle gerçekleşti. Birçok şirket milyonlarca dolarlık zarara uğradı ve gizli belgeleri internete sızdırıldı.

ONS Mail Secure'ın amacı tam olarak bunu engellemektir.
Gönderen, e-postayı şifreli olarak gönderir. Alıcı gerekli doğrulamayı yaptıktan sonra mesajı okuyabilir. Hesap daha sonra ele geçirilse bile, korunan mesajların içeriği herkes tarafından okunamaz.

Bu sistem sadece "gizli işler yapanlar" için değildir. Tam tersine, gizliliğe önem veren herkes içindir.

Kimler kullanır?
• Yazılım şirketleri (kaynak kodu, API anahtarları, proje dosyaları)
• Hukuk büroları (sözleşmeler ve dava dosyaları)
• Muhasebe ve finans ekipleri
• İnsan kaynakları (özgeçmişler, personel belgeleri)
• Doktorlar, klinikler ve sağlık kuruluşları
• Üniversiteler ve araştırmacılar
• Gazeteciler ve haber kaynakları
• Devlet kurumları
• Kurumsal şirketler
• Kendi özel yazışmalarını korumak isteyen bireysel kullanıcılar

Bugün dünya genelinde benzer mantıkla çalışan, uçtan uca şifreleme ve güvenli mesajlaşma hizmeti sunan birçok ücretli e-posta sağlayıcısı bulunuyor. Biz de benzer güvenlik yaklaşımını daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.
Kısacası; mesele e-posta adresini gizlemek değil, içeriğin yetkisiz kişiler tarafından okunmasını engellemektir.