Halkı bilinçlendirirsen eğitirsen kimse dolandırılmaz. Yanisi bilinçsiz eğitimsiz toplumlarda bu tarz şeyler normaldır. Ha bir de ahlak kısmı var ki orası da ayrı muamma.
Hocam yorum yapmak için değil gerçekleri söylediğim için böyle tepki verdiniz.
Hocam Fal için insanları zorlayan var mı ? Yok
Keza dating siteleri için de aynı şeyi diyebilir miyiz ? Evet deriz.
Keza o yorumumun da altına yazmışım muhtemelen okuyamadınız siz onu ben size alta onun açıklamasını da yapayım.
Eğitim, bilinçlendirme şart. Neden bunlar şart eğitimli bilinçli bir toplumu kimse aldatamaz kolay kolay. Eğer sen bilinçli bir kullanıcı isen düşmezsin para göndermessin böyle şeylere ama sen cahil okumaktan, araştırmaktan aciz biri isen kusura bakma da bu halde de internete de giriyorsan seni de dolandırsınlar o vakit.
Mesela bu konuda bak sorgulamışsın ama nelere dikkat edilir dememişsin. İnsanları uyarmamışsın neden dikkat etmeleri gerektiklerini ki bu konuda bile kendinle çelişkiye düşmüşsün.
Dipnot: Muhtemelen böyle uygulama vb. bağlantılarım var zannedeceksin ama yok merak etme. Keza bu uygulamaları da savunmuyorum sadece yasaklar halkı daha çok cezbeder daha çok dikkatlerini çeker ama sen o halkı bilinçlendirirsen o halk için yasak koymana gerek kalmaz o tarz uygulamaları da kullanmazlar ki o tarz uygulama yapımcıları da bakar ki getirisi yok uğraşmazlar.
Yav ne saçma varsayım eğitim seviyesi yüksek ülkelerde hiç suç işlenmiyor o zaman kimse dolandırılmıyor katil olan yok hırsızlık yok