Kaç M3 su kullanmışsan onu yazmışlardır. Tüketim arttıkça vergisi de artıyor.
Şebeke suyunu en pahalı kullanan (+musluk suyu içilebilir) şehirlerden birisi olan Kayseri'de bile bu şekilde bir fatura gelmiyor bize.
Bulunduğunuz ilin Su ve Kanalizasyon Idaresi'nden detayları öğrenin. Su saatinizle faturadaki sayaç uyuşmuyor olabilir, faturayı yazmaya gelen memurun da hatası olabilir. Her ihtimal mevcut. Bu kadar kullandığınızı düşünmüyorsanız su saatinizin sayacı ile Su ve Kanalizasyon Idaresi'nden itirazda bulunun.
Doğma büyüme Kayseri deyim (41-4 yıl) az önce ödedim su faturası 801 TL evim müstakil değil, banyoda jakuzi-küvet yok dedim bu nedir, 900TL elektrik gelmiş hadi o eskiden de ucuz değildi.Çocuk iken hatırlıyorum su faturası faturadan sayılmazdı yokluk yıllarımızda bile su faturasını önemsemezdik, (o yıllarda müstakil evde oturuyorduk malum o tür evlerin su gideri daha çok olur), belediyelere de birşey diyemiyorum, kepçeler kamyonlar su yakmıyor kaski de çok maliyetli kurum olabilir.Mazot fiyatları artınca arabası olmayan banane ya diyen adamın afedersin taharetleneceği suyun bile fiyatı artacağını böyle acı acı görmesi gerekiyormuş demekki.
Yinede bütün belediyelerin sıkı bir şekilde bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesi taraftarıyım, yerel yönetimlerde yolsuzluklar daha kolay yapılabilir.Bütün ihalelere sıkı denetim şart.Yoksa acısı böyle çıkıyor.