Bugün çay içerken arkama döndüğümde kolu sargılı bir adam gördüm.
Simit yiyordu, çay içecek parası yoktu galiba çay ismarladım.
Sonra çalışanlardan biri veya işyeri sahibi bilmiyorum, adam giderken adamın yanında "Bunun parasını sen mi vereceksin?" dedi. "Evet" dedim.
"Küçük düşürme durumu oluştu"
3 kuruşluk bir çay lan İnsanlara yukarıdan bakmak yerine biraz daha anlayışlı olmak lazım. Bu gün varlıklı olabilsiniz ama yarın ne olacağı belli değil riya olsun diye söylemiyorum. Cebimde bazen 1 tl olmuyor örnek amacıyla söylemek istedim ayrıca bir Suriyeli abi vardı anlatmıştı 2 sene evvel Suriye'de 3 - 4 lokantası varken şuan Türkiye'de seyyar satıcılık yapıyor Allah cc. Dilediğine verir dilediğinden alır en korktuğum şey birine hakir gözle bakmak Rabbim muhafaza eylesin içime atıp kendimi yiyeceğime paylaşmak istedim. Merhametli olmamız lazım ki merhamet görelim. Hayırlı forumlar..
Hocam eline, yüreğine sağlık. O çalışan aslında o soruyu ulu orta sorarken o kolu sargılı adamı değil, kendi kalitesini ve karakterini küçük düşürmüş haberi yok. Kasa dolu olsa ne yazar, merhamet ve görgü fukarası olduktan sonra... Senin yaptığın o ufak hareket o adamın o anki çaresizliğini aldı ama o esnafın kurduğu cümle ömür boyu kendi çiğliğini özetledi. Kimin ne zaman neye muhtaç olacağını gerçekten bilemeyiz, en güzelini yapmışsın