Bu yazı bir ilaç reklamı veya tıbbi tavsiye değildir. Sadece kendi tedavi sürecimi, kişisel deneyim olarak paylaşıyorum. Tedaviye başlama kararı doktor gözetiminde, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra alınmıştır. Mounjaro/Tirzepatid reçeteli bir ilaçtır; herhangi bir benzer tedaviye başlamadan önce mutlaka bir hekime danışmanız gerekir. Sonuçlar kişiden kişiye değişebilir.
......
Daha önceden yapay zeka ile kilo vermiştim, sağlığım iyiye giderken tekrar kilolar aldım, 125 kilodan 103 kiloya düşmüştüm, ama kiloları bir kaç ay içinde tekrar aldım
Geçen günlerde doktora gittim, durumu anlattım, doktor önce tahlillerine bakalım dedi, çok fazla test istedi, sonrasında ultrasyon testi de verdi , böyle bir ilaç var kullanabilir misin, düşünür müsün dedi, kararsız kaldım, ama insülin değerim yüksek olması , ultrasyon da karaciger yağlanması olması, gelecekte diyabet hastası olma korkumdan düşündüm, çok düşündüm, bir sürü video izledim, içerikleri okudum, riskleri var, halen bile çekindiğim riskler var,
İlaç haftada 1 kere dokturun belirlediği doz kadar yapılacak.
ilaç büyük bir kutu içinde ama 4 tane içinde kutu vardı, ilaçın boyutu 1 lira boyutunda nerdeyse, ama ilaç prospektüsü sayfalarca, kocaman bir evrak.
Bu gün doktorun önerisiyle doktorun belirlediği dozta başladım, insanın iğneyi kendine batırması, çok zormuş,, biraz hasbihal edelim, dedim,