Birisi başörtüsüne hakaret edince tutuklanıyor normal bu durum; ki bu kabul edilebilir zira gelişmiş ülkelerde de aynısı yapılsa nefret suçu sayılır Almanya'da birisi yapsa ceza alır ama aynısını açık birisine yapsalar hiç cezası olmaz ülkemizde, bu iki yüzlülük çok kötü. Ve asıl merak ettiğim madem yerli ve milli diye yırtınıyorlar, Türkiye yüzyılı diyorlar bir şeyler katmak gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaşmak istiyorsak adım atmamız gerekirken bir adım yok asıl anlamadığım nedir bu tepkisizlik ve yönetimin bir çabasının olmaması. Teknoloji geliştiren firmalara erişilebilir arge desteği yok mesela sadece yandaşlara veya emlak yerleri üzerine, her şey emlak üzerine kafayı sıyırtıyor gerçekten 100 bin liram var insan kaçakçısıyla kaçıp gideyim daha iyi ne uğraşacam dedirtiyor içten.
Peki ya "kul hakkı" argümanı hakkında düşünceleriniz neler hak ediyor diyende var mıdır karşıt görüşte almak isterim.
bunların umurunda değil. adamlar zenginlere çalışıyor, parası olana çalışıyor. müslümanlık falan palavra bunlar için. cumhurbaşkanı günlerce tv'lerde "faiz sebep enflasyon sonuç" dedi. "nass varken sana bana ne oluyor" dedi. sonuç? faizler patladı. enflasyon patladı. düzeltmek için yapılması gerekenleri ekonomistler söylüyor. mesela mahfi hoca. adam kendini yırtıyor şunları yapın diye. yapan var mı? yok. geçen yine cumhurbaşkanı "faiz, her kötülüğün sebebidir" mealinde bir açıklama yaptı. ben de twitter'da kendisini etiketleyerek dedim ki; "yetki elinizde. yayınlarsınız bir kararname veya meclis üstünlüğünüzü kullanıp yasal düzenlemeler yaparsınız, devlet dahil tüm alacaklardan faizleri silersiniz." duvardan ses var, cumhurbaşkanından ses yok. olay bu kadar. sadece tribünlere oynama var. alkış alayım, oy alayım tamam.