slayer01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selam, 2 aydır Polonya'dayım ve geldiğimden beri bizim gibi çalışanlar için 2-3 yeni kural çıktı. En basiti, artık Uber ve Glovo yapmak için çalışma izni istiyorlar. Hem aylık para kesiyorlar hem de iznin çıkması en erken 3-4 ay sürüyor, o da kesin değil. Zaten kaçak çalıştırmıyorlar. Ben buraya İspanya’dan aldığım Schengen vizesiyle gelmiştim, vizem de bittiği için şu an resmen diken üstündeyim.

Amacım burada para biriktirip ABD’ye gitmekti. Biliyorum ki bir kaç ay sonra yeniden yasalar gelecek ve bizi direk deport edecekler. 'inşallah maşallah' diyerek beklememem gerektiğini anladım. ABD’ye gitmek istiyorum ama yeterli param yok. İspanya’ya dönmek istesem vizem bittiği için deport yeme riskim var. İspanya’da 3 yıllık oturum alanlar varmış ama onlar da 5000-6000 Euro istiyor, çok pahalı. Oraya geldikten ve oturumu aldıktan sonra çalışıp ödeyeyim desem de kimse kabul etmiyor. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Hocam benim yabancı olduğum konular. Ama anlaşılan o ki zor durumdasın. Allah yardımcın olsun.