EWway Music diye Çin menşeli bir dağıtımcı ve Çinliler pek de uluslararası hukuka uymuyorlar.
Hocam resimde bahsedilen suçlamalar tüm büyük dağıtım şirketlerin de ve diğer dağıtıcılar da mevcuttur(UMG, Sony Music, WMG vs..) aslında sorun bu dağıtıcıların müşterilerinde yani hizmet verdikleri küçük şirketlerdedir. Örnek olarak X Dağıtım firması Z Label/Dağıtıcı ile dağıtım anlaşması imzalar. Bu anlaşma yapılan Z şirketine bu tarz korsan sanatçılar başvurarak çalıntı içerikler yayınlatmaya çalışırlar. Çok fazla sorumsuz Z Label/Dağıtıcı olduğundan dolayı ve çalışanların kafası çalışmadığından dolayı sosyal mühendislik ile Z şirketinin çalışanlarını ikna edip şarkıları yayınlatarak para kazanırlar(Çoğu şirket genelde paraya çöker telif durumlarında vesaire). Bu süreçte ise ana dağıtıcı X firmasının hiç bir şekilde haberi yoktur. Şarkı DSP'lere(Platformlara) yüklenirken belli başlı şarkı imza korumaları otomatik ses kaydı çakışmaları olsa bile bu korsan sanatçılar sahte telif hakkı belgesiyle veya sosyal mühendislik ile Z firmasını kandırarak kolayca bu koruma kalkanını atlatabilir. Eğer bir platformdan telif hakkı talebi gelirse X firmasının haberi olur ve Z firmasına bunu bildirir bu süreçte ise eğer telif hakkı talebi ciddi bir şirket/kuruluş dan gelmediği sürece Z firmasına bir şey olmaz. Bu sebeplerden ötürü de aslında konu yorumlarında bir kişinin yazmış olduğu "believe Türkleri tınlamaz" sebebide bu yüzdendir. Türkler bu sistemleri yüzlerce kez suistimal ettiği için bu tarz büyük şirketler/platformlar Türklerden gelen içeriklere daha çok dikkat eder veya hiçbir şekilde platformlarına kabul etmez. Fakat şunu da belirtmek isterim Believe Türkiye de en büyük korsan sanatçı şebekesinin başındadır. Aslında büyük şirketlerde bu olayların farkında ve asla büyük bir telif hakkı olmadığı sürece fazla bir şey yapmıyorlar genelde paraları cukkalıyorlar.