videovevideo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanlış gönderilen eft olarak paralar gönderiliyor kısmını anlayamadım.

Yani 0850 *********** numara hesabın sahibine yaşlı adamin ibanını verip açıklamaya da sunu sunu yaz diyor

bu hesabin sahibi kisi de onun dediğini kendi elleri ile yapıp açıklamaya da yanlış gönderilen eft iade filan mi yaziyor

böyleyse bu tuzaga nasil düşmüş
Hocam evet olay dediğiniz gibi oluyor, tuzağa düşme sebebi banka hesabına gerçekten bir bloke konulması, yıllardır tüm işlemlerini yürüten banka çalışanının ne dediyse yap demesi vs.

runo10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Böyle durumlarda direkt şubeye gitmek gerekli. Ya da en azından bankanın resmi numarasını arayıp dolandırıcılık var diyip bloke koydurmak.

Sizi aradıklarında başka numara gösterebiliyorlar ama siz numarayı aradığınızda asıl yere gidiyor arama. Bu şekilde diye biliyorum. Siz mi numarayı geri aradınız onlar mı aradı?

Gece işlemlerine de sınırlama geldi zaten. Bu olay gündüz mü oluyor?
Kesinlikle bende söyledim şubeye gidilmesi gerektiğini. 20 senedir aynı şube ile çalışıyorlar tüm çalışanlar tanıdık, şubenin banka müdürü ile sadece banka sayesinde değil geçmişten dostlar vs. Net olarak kim aradı kim döndü bilmiyorum ama onlar aradı demişti yanlış hatırlamıyorsam. Olay gece değil gündüz mesai saatlerinin başlangıcında oluyor.