Moto kurye ve kargo işi yapan biri olarak moto kurye kargo işinden çok daha zevkli ve kazancı daha tatmin edici. En azından ben çalıştığım zaman öyleydi. Araç yakıt masrafları ve araç masrafları motosiklete göre çok daha yüksek. Bir de kargo işine gireceksen girdiğin şirket çok önemli. Minimum kargo anlaşması yoksa zararına çalışırsın. O durumda ek taşıma işleri yapmazsan saçma sapan bir hal alıyor. Benim çalıştığım firmada minimum 90 paket sınırı vardı. Ay ortalaması günlük minimum 90 paket altında olsa bile günlük 90 paket ücreti ödeniyordu. Yakıt km ücreti ödeniyordu ki bu büyük ölçüde kaldırıldı ya da tamamını ödemiyorlar artık diye biliyorum. Bazı firmalarda minimum paket garantisi yokmuş. Tam zamanında o işten kurtulmuşum. Benden sonra çalışan arkadaşlarımın çoğu firmadan ayrıldı. Ama ben de sağdan soldan duyduğum kazanç tutarlarına kanarak girmiştim. Çalıştığım süre zarfında araba parasını altına yatırsam çok daha fazla para elimde kalırdı. Yine de sağlık olsun.

Edit: altına yatırsam dediğim durum yatırım tavsiyesi değildir. Moto kuryesi iken ödemelerimi haftalık alırken kargo kuryesi iken aylık alıyordum. Haftalık ödeme almak bile insanı çok motive ediyor. Kargo işine alışmak gerçekten zaman alıyor ve insanı bunaltıyor.