Hocalarım selamlar, umarım iyisinizdir. Yer sağlayıcı başvurusu yapacağım ama şu alanda takıldım, eğer deneyimli hocalarım var ise destek verirlerse müteşekkir olurum.
Makinam başka bir hosting firmasının kabininde, anlaşmamı hosting firması ile yaptım. Bu sebeple YER SAĞLAYICININ HİZMET ALDIĞI ERİŞİM SAĞLAYICI(LAR)IN TİCARİ ÜNVAN kısmına hosting firmasını mı yoksa datacenter adını mı yazmalıyım bilemedim.
Ek olarak, güncelde kendi projelerim var, bunların yanında potansiyel bir müşterinin sitesi de bulunuyor (test aşaması diyebiliriz) bu sebeple ilk etapta 0'mı yazmalıyız yoksa direkt olarak mevcutta host ettiğimiz domain sayısını mı girmeliyiz?
Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
Merhaba,
1) Erişim sağlayıcı ticari ünvanı : Buraya hizmet/fatura ilişkin olduğunuz hosting firmasının tam ticari ünvanını yazmalısınız, datacenter adını değil. Emin değilseniz yine de firmaya sorunuz.
2) Alan adı sayısı (0 mı, gerçek sayı mı?) : Şu an fiilen barındırdığınız gerçek sayıyı yazın, 0 değil. Kendi projeleriniz sunucuda çalışıyorsa onları sayın; test aşamasındaki müşteri sitesi de domaini sizin sunucunuza yönlüyse ona da dahil edebilir. Bu alan sabit değil, güncellenebilir bir bildirim alanı ve ileride göndereceğiniz alan adı listesi dosyası ile tutarlı olması gerekiyor. Yani buraya yazdığınız sayı, bildirdiğiniz domain listesiyle uyuşmalı. 0 yazıp sonra liste gönderince çelişki çıkar.
Not: Sınırda kalan durumlarda kesin yanıtı BTK'nın kendisi veya hosting firması verir; resmi bir bilişim hukuku görüşü değil, pratik kullanım önerisi tamamen benim ki. Sevgiler.