Herkese selamlar R10 üyeleri,
Bir süredir Python tabanlı advanced
Telegram botları, isteğe özel otomasyonlar, gelişmiş yönetim panelleri ve userbotlar geliştiriyorum. Teknik altyapı, stabilite ve işlevsellik konusunda yazdığım yazılımlara güvenim tam. Müşteriye özel CustomTkinter veya web tabanlı arayüzler / yönetim panelleri de hazırlayabiliyorum.
Ancak işin yazılım kısmını ne kadar iyi çözdüysem de,
pazarlama ve satış hacmini artırma noktasında bir yerlerde tıkanıyorum. Mevcut satışlarımı yukarı taşımak ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak istiyorum.
Şu An Neler Yapıyorum?
- İsteğe özel Telegram otomasyonları (Medya hasatçısı, kanal/grup yönetim botları vb.)
- Gelişmiş, stabil çalışan Python userbot projeleri
- Müşterinin işini kolaylaştıracak yönetim panelleri
Sizce Satışlarımı Artırmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?
Bu sektörde aktif satış yapan veya dijital pazarlamadan anlayan hocalarıma birkaç sorum var:
- R10 İçi Strateji: Sadece "İş Alımı Açık" konusu açmak yetmiyor. Forum içinde potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek için ne tür bir strateji izlemeliyim? (Örn: Ücretsiz mini bir bot dağıtıp referans toplamak mantıklı mı?)
- Dışarıdan Müşteri Çekmek: Sadece forumla sınırlı kalmayıp, Telegram'da ticari grup işleten kişilere, ajanslara veya data/medya sektöründeki insanlara bu hizmeti nasıl pazarlayabilirim?
- SaaS / Hazır Paket Modeli: İsteğe özel (custom) iş yapmanın yanında, en çok talep gören botları (örneğin kanal kopyalama, içerik çekme botları vb.) hazır paket haline getirip aylık/yıllık lisansla satmak mantıklı bir büyüme adımı mıdır?
Bu süreçlerden geçmiş, yazılımını paraya dönüştürme konusunda tecrübeli hocalarımın tavsiyelerine, eleştirilerine ve fikirlerine çok ihtiyacım var.
Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür eder, herkese hayırlı işler dilerim.