Zirhly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Veteriner değilim ama yıllarımı hayvanlarla geçirdim. Şuan 13 Kedi 3 Köpek sahibi olarak deneyimlerime göre tavsiyelerim:

Tek kediyse eğer mamasını her zaman ölçülü verin. Gün içerisinde hareket etsin, oyun oynayın ilgilenin bol bol ve mama kabı güvenli ortamından biraz uzakta olsun ki kalkıp biraz yürüsün tontiş.
Dışarıya çıkmamasına ve başka kediyle temas etmemesine özen gösterin. Gelebilecek bir kan paraziti obezite kedilerde yüksek derecede ölümcül oluyor.
Kulak iç rengini her zaman kontrol edin. Beyaz renk fena değil, hafif pembe gayet iyi, sarılaşan kulak rengi dehidrasyon ve iç organ sorunları anlamına geliyor.

Kilo belirtmemişsiniz ama eğer ki 4-5 kilolardaysa çok sorun değil, 5-10 arasıysa dikkat edip, 10 kilo üzerindeyse biraz hareketlilik iyi olur.
Çok teşekkürler, gayet yardımcı bir mesaj oldu. 4-5 kilo şu anda ama bana fazla geliyor. 3.2 kilo falandı önceden. Pek oyun oynayamıyorum maalesef, çok mama yiyor. Ödül maması ve ev yemeğini de kestim artık. Akıllı mama cihazlarını tavsiye eder misiniz. Bir de ne oynatmalıyım sizce. Ev küçük olduğu için pek koşturamıyorum.