R10 üzerinde dikkatimi çeken bir durum hakkında sizlerin de fikrini almak istiyorum.
Bir üyenin başka bir üyeden bot satın aldığını ve bu işlem için yaklaşık
50.000 TL ödeme yaptığını görüyoruz. Ancak bu kadar yüksek tutarlı bir alışverişe rağmen, ne alıcı tarafından olumlu trade verilmiş ne de herhangi bir olumsuz trade görünmektedir.
Açıkçası bu durum kafamı karıştırdı. Çünkü R10 gibi güven odaklı bir platformda, özellikle yüksek tutarlı işlemlerde trade sistemi önemli bir referans olarak kullanılıyor. Eğer işlem sorunsuz tamamlandıysa olumlu trade verilmesi beklenir. Eğer bir problem yaşandıysa da en azından bunun belirtilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Elbette kesin bir ithamda bulunmuyorum. İşlem tamamlanmamış olabilir, taraflar kendi aralarında farklı bir anlaşma yapmış olabilir veya alıcı gizlilik nedeniyle trade vermek istememiş olabilir. Ancak yine de
50.000 TL’lik bir alışverişte hiçbir trade olmaması sizce normal mi?
Bu tarz durumlarda siz nasıl hareket ediyorsunuz?
Yüksek tutarlı bot, yazılım veya otomasyon alımlarında nelere dikkat etmek gerekir?
Özellikle şu konularda fikirlerinizi merak ediyorum:
- Trade verilmemesi sizce güven açısından sorun teşkil eder mi?
- Böyle bir satıcıdan ürün alınırken hangi kanıtlar istenmeli?
- Demo, test erişimi veya aracı kullanımı şart olmalı mı?
- Yüksek tutarlı işlemlerde R10 içi mesajlaşma ve trade ne kadar önemli?
Amacım kimseyi suçlamak değil; sadece bu tarz işlemlerde daha dikkatli hareket etmek ve forumdaki tecrübeli üyelerin görüşlerini almak istiyorum.
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.