Webze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Stripe’ı biz de kullanmak istiyoruz fakat malum, Türkiye merkezli firmaları kabul etmiyor. Bizim de Türkiye tabanlı bir limited şirketimiz olduğu için maalesef bu tarafta ilerleyemiyoruz.
Paddle’ı ise daha önce hiç duymadım. İşleyişi hakkında bilginiz varsa anlatabilir misiniz?
Paddle'ın farkı MoR olması, normal şartlarda siz UK veya USA'a KDV kesmezsiniz. Ancak paddle ile çalışırsanız VAT'ı bu ülkeler içinde müşteriye yansıtmanız gerekir.
Paddle ödemeyi alırken sizin adınıza (KDV) toplar ve ilgili ülkelerin kurumlarına beyan eder. Siz sadece Paddle'dan gelen ödemeye %0 KDV ile gelir faturası kesersiniz.

Örn:
Ürün 100TL
Müşterinin Paddle'a ödemesi 120TL
20TL direkt KDV olarak paddle tarafından alınır.

100TL ödeme üzerinden %5 + 0.5 cent komisyon düşer, kalan miktar size ödenir.
Siz gelen ödemeye KDV sıfır olarak fatura kesersiniz, net gelir vergisi ödersiniz.

Önemli nokta, paddle komisyonunu toplam ödeme üzerinden alıyor olabilir (100TL değilde kdv'li 120TL üzerinden)

Burdaki olay, Türkiye dışında VAT ödeme yükümlülüğün yokken ödüyor olman (fiyat avantajı kaybı)
Stripe 30 cent + %3 iken, paddle'a %5+50cent ödüyorsunuz.
İyi yanı çok büyürse globalde vergi işlerinizi paddle hallediyor, zaten verdikleri hizmette bu.

Mantığıda, paddle sana sanal pos sağlıyorum demiyor. Sattığın ürün = benim ürünüm. Ben satıyorum, vergiyi ben toplayıp beyan ediyorum, sana payını veriyorum diyor.