Selamlar ForReaL hocam eğer ses dosyanız çok uzunsa ve üçüncü parti sitelere para kaptırmak veya verinizi yükleyip gizlilik riski atmak istemiyorsanız bu işin dünyadaki en net ve tamamen ücretsiz çözümü OpenAI tarafından açık kaynak olarak paylaşılan Whisper modelidir
Eğer bilgisayarınızda Python kuruluysa terminale sadece pip install openai-whisper yazarak bu kütüphaneyi kurabilir ve bilgisayarınızın kendi işlemcisini kullanarak saatlerce süren ses dosyalarını bile tek kuruş ödemeden tamamen sınırsız bir şekilde metne dökebilirsiniz üstelik Türkçe dil desteği ve noktalama işaretleri başarısı şu an piyasadaki o 5000₺ istenen programların çoğundan çok daha gelişmiş durumda
Eğer kodlama kısmıyla hiç uğraşamam derseniz de Whisper altyapısını kullanan "Subtitle Edit" veya "Buzz" gibi tamamen ücretsiz açık kaynak masaüstü programlarını bilgisayarınıza indirip ses dosyasını içine sürükleyerek de aynı sınırsız ve ücretsiz sonuca ulaşabilirsiniz hocam bence harici sitelere hiç bütçe ayırmayın keyifli forumlar dilerim
Hocam merhaba bu işlemi nasıl yapabilirim Pythona uzağım hiç bilmiyorum 5 saatlik bir ses var uzun olduğu için 30 ar dk ya böldüm ancak verimli sonuçlar alamadım