BuraqTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, ChatGPT pro kullanıyorum, şirketin işleri, kendi işlerim, günlük rutinler vs. aşırı yoğun olmasa da kullanımım var ancak bir kaç arkadaş bana Claude al Chatgpt'ye boşuna para ödeme dediler. Artıları eksileri nelerdir? Bilgisi olan var mı?

Kullanma amacım AI ile web siteleri, mobil uygulamalar, gerekirse programlar yapmak. Bunları yapmakta ticari bir amaç yok, şirket içerisinde test amaçlı kullanıp kendimi geliştirmek.

Claude ve ChatGPT çöp, sen en iyisi şunu kullan dediğiniz varsa da alabilirim
Backend konusunda Chatgpt 5.5 xHigh ( normal 5.5 seviyesinden bahsetmiyorum ) ve opus 4.8 ( burda mythos gibi sürümleri dahil etmiyorum ) kafa kafaya diyebiliriz.
Ancak frontend konusunda opus çok daha iyi, tabi %90 ihtimalle önümüzdeki ay 5.6 geliyor geldiği zaman frontend konusunda belki iyileştirmeler olmuş olabilir, şuan kesin konuşmak zor.
Eğer şu gün, şu zaman için hem frontend hem backend iyi olsun diyorsanız opus iyidir, ama ben genelde google stitch ve chatgpt 5.5 xhigh kombinasyonunu öneririm, chatgpt 5.5 xhigh ücretsiz api denemek isterseniz kadirr.dev yada telegram @kadirrdev ulaşabilirsiniz.