pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hakkınız olmayan bir eve sahip oldunuz. hak etmediğiniz ev için de bolca allah kitap adı geçirmişsiniz. normal şartlarda sizlerin ödemesi gereken taksitler, enflasyon altında ezilerek topyekün milletin sırtına yüklendi ve milletçe bizler ödedik taksitlerinizi. eğer enflasyona göre taksit oranlarınız yeniden hesaplanıyor olsaydı aylık ortalama 30-40 bin lira geri ödeme yapıyor olmanız gerekirdi -ki olması gereken de buydu- ancak taş atıp kol bile yormadan neredeyse hiçbir emek vermeden ter dökmeden bedavaya ev aldınız. tüm bunları yaptıktan sonra da bari allah kitap sözlerini işin içine karıştırmayın, hepinizn ödemesi gerekenler sizden çıkmayarak milletin sırtına binen yük olduğundan bu yük altında ezilip duran, ekmeğinden rızkından kesip çoluk çocuğuna harçlık bile veremeyenleri düşünün. işte onların bu durumda olma nedenlerinde sizlerin de payı var. allah devletimize zeval vermesin demişsiniz. devlet bir sistemdir, iyi işletirsen iyi gider kötü işletirsen kötü. kötü işletenlerin, kötü yönetenlerin yarattığı sonuçlar, enflasyon ortamları sayesinde ev edinmişsiniz. yani devlete verilen zeval, zarar sonucunda o malı edinmişsiniz. haliyle aldığınız ev ile kurduğunuz cümle bile birbirinden zıt ilerliyor. bir ülkenin parası topyekün pul haline gelmiş, bitik hale düşmüş, parası bir devletin en önemli aracıdır. o para pula dönüştürülmüş. yani o devlete yeterince zarar gelmiş, siz de bundan nemalanmış, hemen hiçbir emeğinizin olmadığı bir mala sahip olmuşsunuz. bundan sonra bu bilgi ve gerçeklerle yaşayın. " herkes aynı şeyi yaptı, sanki bir ben miyim " diye avunursunuz. bir de " keşke villa alsaydım " demişsiniz sonunda. aynen, onun da yükü kat kat sırtımıza binseydi, biz öderdik onu da sizler için. siz de bolca allah'a dua ederdiniz size bedava mal verdiği için. kendi adıma bu şekilde bir eve sahip olduktan sonra neyin ne olduğunu bilir, sessizce içinde yaşardım. hakkım olmadığını bilerek. böyle bir "nasip" olmaz. bunun adı nasip değil zira. soygun düzeni, servet aktarımı. topyekün mal mülk edinenlerin harcamaları, milletin cebinden çıktı. kendi ceplerinden çıkması gerekiyorken.
Umarım tez vakitte ruh sağlığına kavuşursun.