Monsnyt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açıkcası birşey istemeyeceğim fakat birşey soracağım daha önce illaki scrap çekme işlemi yapmışsındır not kısmından anladığım kadarıyla ben de bir proje yapıyorum yapay zeka ile fakat telif yada dava yer miyim emin değilim soracak birilerini de bulamıyorum tecrübeli proje İçeriği : - Bir web uygulaması geliştiriyorum (kişisel kullanım, şu an herkese açık değil ileride açılacak) - Kullanıcının verdiği bir URL'den görsel çekip AI ile metni çevirip görselin üzerine yazıyor - Görsel kaynağı kullanıcının kendi belirlediği bir site, ben hiçbir içeriği barındırmıyorum/saklamıyorum - İleride daha geniş kullanıma açmayı düşünüyorum - Telif açısından nelere dikkat etmeliyim, ne zaman risk gerçek hâle gelir?
Bu tarz şeyleri kullancı sorumluluğuna bırakmalısın. Örneğin bazı sitelerde AI ile içerik üretirken genelde gerçek insanları taklit etmeyin, tüm sorumluluk kullanıcıya aittir gibi yazılar yer alıyor. Bu tarz kullanıcı sözleşmeleri barındır sitende, AI ile yazdırabilirsin. Sen sadece tool hizmetini sunuyorsun, bir sorun olacağnıı sanmıyorum. Risk sen bu sözleşmeleri yerleştirmediğinde meydana gelir. Bir de kullanıcıya TOOL'u kullanırken bir şeyi tiklemesini sağlayabilirsin. Barındırmayıp, saklamayacağın için bir şey olacağını sanmam ama alabileceğin en iyi tedbir bana kalırsa bu söylediklerim.