Almanca, İngilizce ve Ukraynaca'yı çok iyi seviyede bilen birisi olarak kelime ezberinde tek tavsiyem var. Hatta duruma göre 2 de olabilir.
1. Tavsiye en basit olanı. 2 parmak kalınlığında ve yine 2 parmak uzunluğunda küçük kağıtlara ihtiyacınız var. A4 kağıdını dikine 3, yataydan 10-15 parçaya bölmüşsünüz gibi düşünün.
Bu küçük kartların önüne Almanca karşılığını, arkasına da Türkçesini (varsa 2-3 anlamı hepsini yazın) Bunu kendinize set haline getirin. Örneğin 1. set 29 kelimeden oluşsun. Bu seti önlü arkalı fırsat buldukça tekrar edin. Diğer anlamlarını da sesli tekrarlayın. Hepsi aklınızda kalmayacak ama kalacak emin olun. Bunun gibi 1 set bitince başka bir set daha yapın. El ile yazın bu arada. 1. set bitti, 2. set başladı. 3. set hazırladın başladın. 2 hafta da bir önceki setleri de tekrar edin. Sonra bu şekilde devam edin. Ben 1 haftada 2 set rahat bitiriyorum. WC de bile setlerim yanımdaydı. Haftada 30 kelime ezberleseniz, ayda 120 eder. yılda 1000 kelimenin üstünde kelime hazneniz olur. Az gibi görünse de çok büyük bir kazanım. Cümle içinde tekrar falan bir süre sonra başlarsınız. Ve dile maruz kalmanız çok önemli. Ben zaman zaman Türkçe rüya görüyorum. Gerisi hep diğer dillerde. Bu yüzden azim ve gayreti bırakmayın. Altı üstü günde 5 kelime ediyor. Zor değil. Ezberlenenleri tekrar etmeyi unutmayın çok kritik.

2. yöntem de davinci metodu diye geçer. Ki bu da çok etkilidir. Bunu da deneyebilirsiniz. Ben yüzde 70 1. yöntem ile ilerledim. Ama 2. yöntem de çok etkilidir.

Yazdıklarım biraz kafa karıştırıcı olmuş olabilir. Anafikri anlayın yeter. Küçük kelime kartları - Varsa birden fazla türkçe karşılık ilk 3'ünü yazın gözünüz hep aşina olsun. Sesli tekrar edin kulağınız da aşina olsun - ezberleyin diğer sete geçin - arada 2 set fark olunca önceki setleri tekrar edin. -- Set başına kart miktarını kendi konforunuza göre ayarlayabilirsiniz Yani göz kararı

Kolay gelsin